Denizli'de 'silikon Vadisi' Kurulacak

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversitenin Kınıklı yerleşkesindeki Teknokent'te basın toplantısı düzenledi. Akademisyen ve personelin yanı

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversitenin Kınıklı yerleşkesindeki Teknokent'te basın toplantısı düzenledi. Akademisyen ve personelin yanı sıra fakülte sayısın da son dört yılda iki kata yakın arttığını; Fizik Tedavi Merkezi Hastanesi'nin temelinin önümüzdeki günlerde Karahayıt Mahallesi'nde atılacağını söyleyen Bağcı, "Fiziksel olarak büyümek, akademisyen ve öğrenci sayısının, fakülte sayısının artması bizi dünya üniversitesi yapmaz. Dünya üniversitesi olacaksan üçüncü nesil üniversite olacaksın. Denizli, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan sekizinci ili. Ama üniversitemiz Avrupa'nın 302, Türkiye'nin 25'inci sırasında bulunuyor. Bu sıralama bize yakışmıyor. Denizli'nin dinamik sanayi yapısı ile Teknokent'imiz koordineli çalışmalı, ileri teknoloji üretmelidir" dedi.
Dünyanın teknoloji merkezinin San Fransisco'daki Silikon Vadisi olduğunu hatırlatan Bağcı, Denizli Silikon Vadisi'nin kurulması için önemli somut çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Bağcı, Honaz ilçesinde 1000 dönümlük hazine arazisinin üniversiteye Silikon Vadisi kurulması için tahsis edildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Üniversitemizdeki Teknokent'in uygulama alanı Silikon Vadisi olacak. İnovatif, inovasyon ve girişimcilik konusunda gerilerdeyiz. Sanayi ile üniversite birlikte çalışıp, alt yapı çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağı Silikon Vadisi'ni ileri teknoloji merkezi haline getirebilir. Üniversitemiz, İtalya'nın Modena Üniversitesi ile Silikon Vadisi'nin kurulması için işbirliği içinde çalışacak. İlerleyen yıllarda, Denizli'den yurt dışına ihraç ürünü taşıyan TIR'lar artık sadece havlu, bornoz taşımayacak. Yüksek teknolojiyle geliştirilen inovasyon ürünleri de taşınacak."
Rektör Bağcı, Çal ilçesindeki 650 dönümlük arazide kurulmasını planladıkları Biyoteknoloji Enstitüsü'nün 2016 yılı yatırım programına alındığını belirterek, "Çal'da kurulacak olan enstitüde yöreye özgü tohumlar genetik teknoloji kullanılarak üretilecek. Hedef, genetiği değiştirilmiş organizmalar tarzında üretim yapmak değil, genetik teknoloji kullanılarak ama özlediğimiz meyve ve sebzelerin tohumlarını üretmek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: