Denizli'de 'tasarım şöleni' düzenlendi

Denizli Belediyesi ile Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle planlama ve tasarım ilkelerinin katılımcı...

Denizli Belediyesi ile Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle planlama ve tasarım ilkelerinin katılımcı ortamlarda hazırlandığı Denizli–3x3 Katılımcı Planlama ve Tasarım Çalıştayı, Denizli Danışma Kurulu'nda değerlendirildi. Denizli, İstanbul, Roma, Rotterdam ve Madrid’den toplam dokuz tasarım ekibinin Çatalçeşme, Kirişhane ve Molla Deresi için ürettikleri fikir projeleri kamu, özel ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 100 kişilik kurulda tartışıldı.
Toplantıda yapılan proje sunumları, "tasarım şöleni" olarak değerlendirildi. Çatalçeşme’nin eski ve yeni değerlerle birlikte Denizli’nin açık alan ve kültür faaliyetleriyle çekim merkezi olma hedefine yönelik tasarımlar Osman Yücel Aysun, Metin Keskin ve Juan Hevia-Nuria Ruiz tarafından sunuldu. Kirişhane bölgesinin kültür ve turizm odaklı dönüştürülmesi amacına yönelik tasarımlar ise Lale Mimarlık, PAB ve Insula Architettura tarafından anlatıldı. Molla Deresi'nin şehir parkı olarak kazandırılması ve yakın çevresinin yeni bir şehir dokusuyla dönüşümünü sağlayacak tasarımları da Yonca Tarhan Mimarlık, Yalın Mimarlık, IND Inter National Design sundu. Daha sonra Danışma Kurulu üyeleri, tasarımlarla ilgili görüş ve önerilerini açıkladı. Toplantı sonunda bütün üyeler, benimsedikleri tasarımcıları belirleyen oy pusulalarını sandığa attı. Çalıştayda benimsenen projeler, Danışma Kurulu ve Teknik Kurul tarafından seçilecek.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bu projelerin şehre çok büyük katkı sağlayacağını belirtti. Salonda bulunan eski dönem belediye başkanlarının varlığına da dikkat çekerek, böyle bir işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Denizli Danışma Kurulu üyelerine ve önceki belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Zolan, bütün tasarımların ‘Denizli Yol Haritası’ kapsamında değerlendirileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz