Denizli’de termal seraların soğuk su problemi çözülüyor

Denizli’nin önemli termal merkezlerinden biri olan Akköy-Gölemezli bölgesindeki soğuk su problemi çözüme kavuşturuluyor. Devlet Su...

Denizli’nin önemli termal merkezlerinden biri olan Akköy-Gölemezli bölgesindeki soğuk su problemi çözüme kavuşturuluyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 212. Teknik Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, DSİ Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ile DSİ 212. Teknik Şube Müdürü Nuri Ünlü katıldı. Vali Demir, geçen hafta Denizli’yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Akköy ovasında sera yapılacak alanlardaki projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi talimatı üzerine toplantı yaptıklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Soğuk su ovada özellikle kışın kullanılacağı için normal kanallardan alınamadığını belirten Demir, “Dolayısıyla buraya özel bir su getirilmesi gerekiyor. Bunun teknik çalışmasını yaptık. Bütün ovada suyun alınabileceği kaynaklar tespit edildi. Bunlarla ilgili altyapı çalışmaları için talimatlar verildi. Bunlar tamamlandıktan sonra DSİ Bölge Müdürlüğü, bakanımıza ve bize bilgi verecek.” dedi. Soğuk suyun getirilmesi ile termal suyun ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Demir, “Termal seracılık konusunda çok önemli bir çalışma tamamlanmış olacak. Bölgede çok önemli termal kaynaklarımız var. Bu kaynakların kısa sürede ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Buralarda dünyanın en zengin kaynaklarına sahibiz, bu kaynakları fırsata çevirmemizin şimdi tam zamanı.” diye konuştu.

Çalışmaların ardından Denizli seracılığının Türkiye’de rekabet edebilecek seviyeye geleceğini öne süren Demir, “Sera OSB’nin yeni dönemde alan tahsisi ile ilgili çalışmalarımız başladı. En büyük engel, yeterli soğuk su bulunmamasıydı. Bunu da tamamlayarak Denizli ekonomisine kazandıracağız. Bu sayede ülkemizde seracılık sektöründe, özellikle kış döneminde ilimiz rekabet edebilir konuma gelecek. Bu işi yapan firmalarımız, ısıda çok az bedel ödeyecekler.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: