Denizli'de Turistik Tesisler Denetlenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konaklama sektöründe bu yıl yapılacak programlı teftiş tanıtımı Colessae...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konaklama sektöründe bu yıl yapılacak programlı teftiş tanıtımı Colessae Termal Otel’de yapıldı.

Toplantıya, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş İzmir Grup Başkanı Hasan Hüseyin Kurt, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Baş Müfettişi Süleyman Özman, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan ile davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Abdülkadir Demir değişik bir sistemle teftiş ve denetlemenin yapıldığını belirterek, “Bende yaklaşık 4 yıl İçişleri Bakanlığında İç Müfettiş olarak görev yaptım. Bu sistem çok alışık olmadığımız bir sistem. Teftiş haberli ve ayrıca bilgilendirmeli. Daha çok rehberliğe yönelik.Var olan eksiklikleri gidermeye yönelik bir denetleme. Geçen yıl Denizli’de özellikle inşaat sektörümüzde ve madencilik sektöründe bu denetlemeler yapıldı. Bu yılda yine pek çok sektörde bu denetlemeler heyetle birlikte gelinerek alanda bütün zamanı değerlendirerek uzun bir süreç içerisinde tamamlamayı öngören sistem dahilinde bir denetim yapılacak” dedi.

Reklam
Reklam

Turizm sektörünün Denizli’nin ana sektörlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Vali Demir, “Öncelikle UNESCO miras listesinde olan Pamukkale ve onun etrafında oluşan yapılanma daha sonra antik kentler ve ilimizin her yöresinde farklı özelliklere sahip olan turizm imkanlarıyla daha gelişerek ileriye giden bir sektör. Ama bu haliyle Denizli’nin elinde olan kaynakları değerlendirdiğimizde, bununla yetinmesi mümkün olmayan imkanlara sahip bir kent. Denizli’de 19 tane antik kent var. Daha çok Pamukkale ve Hierapolis bilinir ama kentin her tarafında 19 tane antik kent var. Sivil mimariyi de dahil ettiğinizde 700 civarında tescilli kültür ve tabiat varlığı var” diye konuştu.

Turizm sektörünün emek ve insan yoğunluğu olan bir sektör olduğunu sözlerine ekleyen Vali Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ne kadar büyük tesisler yaparsak yapalım sonuçta buralarda insan çalıştıracak ve insanlar tarafından bu hizmeti sunacağız. Turizm sektörü sanayi ve diğer sektörlerin aksine daha çok, yoğun emek ve insan gücüne sahip bir sektör. Dolayısıyla buradaki kalitenin ileri durumda olması sektörün geleceği açısından son derece önemli. Oradaki insanların mutluluğu ve verimliliği çok önemli. Bu çalışma özellikle iş veriminin ve çalışma ortamlarının yasal mevzuat çerçevesinde iyileştirilmesi, şartların ve çalışma ortamının ilgili tüm kesimlerin ortak kararıyla iyileştirilmesi son derece önemli. Çünkü oradaki aksaklıklar sizin yapacağınız binaları ve altyapıları anlamsız hale getirebilir. Bu iş bu kadar önemlidir.”

Reklam
Reklam

Sunumların ardından, bakanlık müfettişleri denetimlere başladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: