Denizlili çocuklar, meclis başkanını seçti

DENİZLİ (İHA) - Denizli Belediyesi'nin, çocukların içinde yaşadıkları şehrin yönetiminde söz sahibi olmaları, problemlerini, isteklerini ifade etmelerinde ve çözüm yolları bulmada aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Denizli Çocuk Meclisi'nde çocuklar, meclis başkanını oy kullanarak seçti.

Denizli Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan seçimlere, Denizli Belediyesi ve mücavir alan sınırları içindeki ilköğretim okullarından 43 çocuk meclisi üyesi katıldı. 40 adayın meclis başkanı olmak için mücadele ettiği seçimlerde, Özel PEV İlköğretim Okulu öğrencisi Kezban İlteriş Halk 43 üyenin 20 oyunu alarak meclis başkanı seçildi. 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrencisi Aytolun Gürcan'ın divan başkanı, Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Şeyda Danık'ın 2. divan başkanı olduğu seçimlerde, Sevil Kaynak İlköğretim Okulu öğrencisi Çağrı Şataflı meclis başkan vekili, Merkezefendi İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Keskiner 2. meclis başkan vekili oldu. Büyük bir coşkuyla yapılan seçimlerde ayrıca, yedek divan üyeleri de belirlendi. Adil Demirören İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Sait Ongun ve Görme Engelliler Okulu öğrencisi Mehmet Kurt yedek divan üyeliğini kazandı. Yapılan seçimlerde Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı seçilen Kezban İlteriş Halk, seçimlerin ardından, sınıf mevcudunun 30'lara indirilmesi, okullardaki araç eksikliğinin giderilmesi, çevre temizliğinin artırılması, şehir sularının daha da iyileştirilmesi, çocuk oyun alanlarının genişletilmesi, anne babaların eğitimi ve okul bahçelerinin asfaltlanması gibi çalışmalarda bulunacağı vaatlerinde bulundu. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, çocukların oturumuna katılarak onlara destek verdi.

Reklam
Reklam

Üç altın kuralı uygulamaları durumunda başarıya ulaşacaklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Yanlış olduğuna inandığınız bir şey varsa, sessiz kalmayın. Demokratik kurallar çerçevesinde sabırla ve inatla mücadelenizi verin.

Yanlış olduğuna inandığınız bir konuda sessiz kalırsanız, bir yanlış da siz yapmış olursunuz. Sizlerin başarılı olması için 3 altın öğüt veriyorum. Birincisi, bir şey konuştuğunuzda söylediğiniz doğru olsun. İkincisi, söz verirken dikkat edin. Yerine getiremeyeceğiniz sözü vermeyin. Az söz verin ama ne pahasına olursa olsun yerine getirin. Üçüncüsü altın kural ise, emaneti boşa çıkarmayın. Emanete ihanet etmeyin. Sizleri seçen ve buraya gönderen arkadaşlarınızın size verdiği emaneti boşa çıkarmayın" dedi.