Denizlililerin Kar Şenliği Keyfi

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Pamukkale'den sonra kentin ikinci beyaz cenneti olma yolundaki 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da, altıncı kez kar şenliği

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Pamukkale'den sonra kentin ikinci beyaz cenneti olma yolundaki 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da, altıncı kez kar şenliği düzenlendi. Büyükşehir yasasıyla birlikte kapanan Nikfer Belde Belediyesi'nin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilen Bozdağ Kar Şenliği'ne; Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve binlerce vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinde Kardan Heykel Yarışması'yla başlayan şenlikte, kayak ve kızak yarışmaları da düzenlendi. Bozdağ'da ilk kez vatandaşlara sunulan telesiyej ve teleski de devreye girdi. Amatör ve profesyonel kayakçılar, teleski ile tırmanışlarını gerçekleştirdi. 7'den 70'e binlerce Denizlilinin katıldığı Bozdağ Kar Şenliği'nde, vatandaşlar karın ve şenliğin tadını çıkardı. Etkinlikte, çay, yöreye özgü tarhana çorbası ve sucuk ekmek ikramının yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bozdağ Kayak Merkezi'nde mekanik sistemler inşa ettik. Bugün ilk defa kullanıma sunduk. Bozdağ, Pamukkale'den sonra Denizli'nin ikinci beyazı oldu. Bozdağ Kayak Merkezi, kent turizmine önemli katkı sağlayacak. Uludağ ve Kartalkaya gibi artık Türkiye'nin gündeminde Denizli Bozdağ olacak" dedi.
Vali Kocatepe ile Başkan Zolan da telesiyeje binerek Bozdağ'ın zirvesine çıkarak vatandaşlarla birlikte binlerce metre yükseklikte muhteşem manzaranın keyfini yaşadı. Kayak ve kardan heykel yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Ayrıca Türkiye Snowboard Şampiyonu Melis Yetişen ile Dünya Kayak Şampiyonası'na katılacak sporcu Onurcan Kuru da gösteri yaptı.
Daha önce şenliğe geleceği açıklanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise katılmadı. Bakan Zeybekci'nin sabah saatlerinde yurtdışına gittiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz