'denizli'nin Turizm Potansiyeli' Konulu Konferans

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu...

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine 'Denizli'nin Turizm Potansiyeli' konulu konferans verdi.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen konferansa Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Laodikya Otel Genel Müdürü Murat Şen, Umut Termal Otel Genel Müdürü Ahmet Başoğlan, North Point Otel Genel Müdürü Feridun Tabur, PAÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Reklam
Reklam

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli'nin her anlamda tam bir çekim merkezi olduğunu belirterek, "Denizli'nin travertenleri, antik kentleri var. Ayrıca eski dini merkezleri sayesinde inanç turizmine de açık bir bölge. Tüm bunların yanında şifalı termal suları ile sağlık turizmi de yapılabiliyor. Bu yıl kayak merkezi için de Bozdağ'da çalışmalar devam ediyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde Denizli yılın 12 ayı turist çekecek bir yapıya kavuşacak" diye konuştu.

Denizli'de turizm işletme belgesi olan 27 tesis bulunduğunu belirten Korkmaz, "Bu tesislerdeki yatak kapasitesi oranı 6 bin 96'dır. Bu rakam Belediye Belgeli Konaklama Tesisleri ile birlikte 17 bin 382'ye kadar çıkıyor. Son yıllarda uluslararası oteller zincirlerinin de gelmesiyle bu rakamın 18 bin 500'e ulaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: