Denizlispor vergisi

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizlispor'un maddi sorunlarının çözülmesi için kentten çıkan her TIR'dan "Denizlispor Vergisi" tahsil edilebileceğini söyledi.

Canpolat, Denizlispor'un durumunun görüşülerek, fikir alış verişinde bulunulması için Denizli Polisevi'nde yemek verdi. Canpolat, burada yaptığı konuşmada, toplumun bütün kesimleriyle yeşil-siyahlı takımın geleceğini tartışacaklarını, bunun Denizli'nin önemli bir gündem maddesi olduğunu söyledi.

Denizli'nin Türkiye'nin ilk 10 ili arasında yer aldığını vurgulayan Canpolat, "Bütün alanlarda bunu korumamız gerekir. Denizlispor'un durumu iyi değil. Bunun nasıl olduğu ayrı bir konu. Gündemimiz takımı daha iyi bir yere getirmektir. Denizlispor ligde kalacaksa, şehrin takımına sahip çıkması gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

-"KALICI TEDBİRLER ALMAK İSTİYORUZ"-
Denizlispor'un artık kötü duruma düşmemesi için kalıcı tedbirler almak istediklerini belirten Canpolat, 1. ligden düşmenin, 1. lige çıkmanın ve 1. ligde kalmanın bir maliyet getirdiğini, bunlardan en büyük maliyetin 1. lige yeniden çıkmak olduğunu ifade etti.

İl takımının 1. ligde bulunmasının maddi manevi yükünün taşınması gerektiğini bildiren Canpolat, şunları kaydetti:

"Bu mesele, (Sürekli para veriyoruz. Arkası gelmiyor ve sürekli talep geliyor) gibi algılanmasın. Konu para değil, inanç meselesidir. Eğer Denizli başarılı olacağına inanıyorsa, bu her konuda olur. İnanıyorsak bunu gösterelim. Bu inancı görmek istiyorum."

-"KENTTEN ÇIKAN HER TIR'DAN VERGİ TAHSİL EDEBİLİR"-
Canpolat, insanın elindeki kıymeti kaçırdığı zaman anlayacağını, şehrin Valisi olarak, bu vebalın üzerinde kalmamasını istediğini söyledi.

Maddi boyutun bir kısım varlıklı kişilerin üzerine yıkılacak bir konu olmadığını ifade eden Canpolat, "Deniliyor ki 2 milyar dolar ihracatımız var. Bu kaç TIR eder? Kentten çıkan her TIR'dan Denizlispor vergisi tahsil edebilir. Herkes bu işin içine, taşın altına elini koyarsa başarıyı elde ederiz" dedi.

Reklam
Reklam

-"HEPİMİZ KÜME DÜŞERİZ"-
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de Denizli'nin marka kent olarak, Türkiye gündeminde kalması isteniyorsa, bunun en önemli kaldıraçlarından birisinin Denizlispor olduğunu belirtti.

Denizlispor'un 1. ligden düştüğü zaman valiliğin, belediyenin, odaların ve tüm sivil toplum kuruluşlarının da bayrağının düşeceğini kaydeden Zeybekci, yeşil-siyahlı ekiple birlikte herkesin küme düşeceğini söyledi.

Denizlispor Vergisi'yle ilgili şehrin önde gelenlerine boş zarflar göndereceklerini kaydeden Zeybekçi, şöyle devam etti:

"Bu zarfları, dolu şekilde geri istiyoruz. Zarflardaki isimler ve miktarları da Denizli medyası tam sayfa olarak, bir kaç gün yayınlar diye düşünüyorum. Tabi bu benim teklifim. Sizlerin başka önerisi varsa bu fikir değişebilir."

Canpolat'ın verdiği yemeğe, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz, Mustafa Güleç, Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, bazı ilçe kaymakamları, oda başkanları, kamu kurum yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kulüp yöneticileri ve iş adamları katıldı.

Reklam
Reklam

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek'in ise daha önceden belirlenmiş bir programı olduğu için yemeğe katılamadığı bildirildi.