Denizlisporlu Futbolcular Down Sendromlu Çocuklarla Maç Yaptı

Down sendromlu 100 çocuk önce Denizlispor ile gösteri maçı yaptı, daha sonra futbolcularla birlikte koştu.

Down sendromlu 100 çocuk önce Denizlispor ile gösteri maçı yaptı, daha sonra futbolcularla birlikte koştu.

Türkiye Down Sendromlular Spor Federasyonu ve Konakspor'un organize ettiği 'Sporun Melek Yüzleri' etkinliği Pamukkale Üniversitesi Spor Tesislerinde başladı. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 100 down sendromlu çocuk, etkinlikler kapsamında futbol, atletizm ve yüzme dallarında yarışmaya başladı. Yarışmalar öncesi karşılarında Denizlisporlu teknik heyet ve futbolcuları gören çocuklar büyük bir sevinç yaşadı. Denizlispor Teknik Direktörü Osman Özköylü ve yeşil siyahlı futbolcular, etkinlik öncesi çocuklarla bir süre sohbet ettiler. Açılış töreninin ardından down sendromlu çocuklar Denizlispor'un kalecisi İsmail Şahmalı'ya penaltı attılar. Penaltı atışlarının ardından Denizlisporlu futbolcularla maç yapan down sendromlu çocuklar, unutamayacakları anlar yaşadılar. Etkinlikler çerçevesinde yüzlerce çocuk koşarken, dereceye giren çocuklar sevinçlerini ilginç hareketleri ve sempatik tavırlarıyla kutladılar.

Reklam
Reklam

Denizlispor Teknik Direktörü Osman Özköylü, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almak bizi çok memnun etti. Bu yavrularımız çok özel ve değerli insanlar. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Onlarla güzel vakit geçirmek ve bu şenliğin içinde yer alabilmek bizim açımızdan da mutluluk kaynağı oldu. Çocuklarımıza ve ailelerine kolaylıklar diliyorum. İşleri kolay değil. İnşallah biz de onların keyiflerine katkı sunarız" dedi.

Denizlisporlu futbolcular Fatih Yiğen ve Dilaver de, çocuklarla birlikte olmanın sevincini ve onurunu yaşadıklarını söylediler.

Denizlispor Teknik Direktörü Osman Özköylü ve futbolcular, yarışa katılan çocuklara madalyalarını kendi elleriyle taktılar.

Öte yandan Bank Asya 1.Lig'de ligin son maçında kendi sahasında Adanaspor'u konuk edecek olan Denizlispor hazırlıklarını sürdürüyor. Cumartesi günü oynanacak maç sonrası olağan genel kurula gidecek olan Yeşil siyahlı ekipte henüz başkanlığa aday çıkmadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: