Denizlispor'un ilk yarı karnesi

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon küme düşmekten son maçta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak kurtulan ve rakibini şampiyonluktan eden Denizlispor, bu sezon biraz daha rahat.

Ligin ilk yarısında kendi sahasındaki 9 maçın 2'sini Fenerbahçe maçında aldığı saha kapatma cezası nedeniyle dışarıda oynadı. Antalya'da oynanan maçta Konyaspor'a 1-0, İzmir'de oynanan maçta Beşiktaş'a 2-0 kaybeden yeşil-siyahlılar Denizli'de yaptıkları 7 maçın 2'sini kazanıp 5'inde berabere kaldı.

Denizlispor deplasmanda ise 8 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi aldı. Böylece yeşil-siyahlılar dış sahada 8 puan topladı.

Reklam
Reklam

Bu sezon zor gol atan ve zor gol yiyen yeşil-siyahlılar, ilk yarıda Fenerbahçe ile birlikte en az gol yiyen (15) ikinci takım, buna karşın 13 golle de en az gol atan takım oldu.

Denizlispor, 17 maçta topladığı 19 puan ile ilk yarıyı 14. sırada bitirdi.

Takımın en istikrarlı futbolcusu kaleci Süleyman Küçük oldu. Yıllardır ikinci kaleci olarak kendisine sıra gelmesini bekleyen genç file bekçisi, sezon başında Souleymanou'nun takıma geç katılmasıyla yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve 17 maçın tamamında forma giydi.

Eski takımı Denizlispor'a döndükten sonra ikinci baharını yaşayan kaptan Yusuf Şimşek, Roman Kratochvil, Ahmet Çağıran ve Serhat Gülpınar 16 maçta oynadı.

-TEKNİK DİREKTÖR HADZİBEGİÇ-
Teknik direktör Faruk Hadzibegiç, bu sezona geçen dönemden kalan sorunlarla başladıklarını, bu nedenle elde edilen 19 puanı başarı olarak gördüğünü söyledi.

Sakatlanan futbolcular nedeniyle sıkıntılı dönemler yaşadıklarını ifade eden Hadzibegiç, "Buna rağmen 3-4 puan daha almamız gerekirdi. Eksiklerimizi giderip ikinci yarıda çok daha iyi olacağımıza inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Transfer konusunu kulüp başkanı Ali İpek ile görüştüklerini ifade eden Hadzibegiç, takımdan ayrılacak futbolcular ve alınması gereken futbolcularla ilgili bir rapor verdiği, özellikle ofansif anlamdaki eksikliği gidermek istediklerini kaydetti.