Denizli'ye Yeni Bal Ormanları

DENİZLİ (AA) - Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, ilde 9 bal ormanı kurduklarını, bu yıl 3 tane daha kuracaklarını söyledi.

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, ilde 9 bal ormanı kurduklarını, bu yıl 3 tane daha kuracaklarını söyledi. Ersoy, Orman Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 175'inci yılı nedeniyle Çamlık Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Denizli'nin yüzölçümünün yüzde 47'sinin ormanlık alanlardan oluştuğunu ifade eden Ersoy, Denizli'ye 2003-2013 yılları arasında 60 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydetti. Toplumun ağaçlandırmaya önem vermesi yönünde adımlar attıklarını, geçen yıl 84 köyde meyve üretimine yönelik ağaçlandırma yaptıklarını belirten Ersoy, "Bunların ileriki dönemlerde bakımlarını da gerçekleştirerek köylülere teslim edeceğiz. Onlara ekonomik katkı sağlanmış olacak. Ağaçlandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İsteyen vatandaşlarımıza ücretsiz fidan veriyoruz. 2013 yılında 400 bin civarında bedelsiz fidan dağıttık" dedi. Yanmayı geciktiren türden yapraklı ağaç dikimi çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Ersoy, orman teşkilatının son yıllarda önem verdiği bal ormanı kurma projelerine de hız verdiklerini dile getirdi. Ersoy, şunları söyledi: "Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için Denizli'de bugüne kadar 9 bal ormanı kurduk. Bu yıl üç tane daha kuracağız. Bugüne kadar kurduğumuz toplam 7 bin 50 dekar bal ormanı alanı, bal üretiminde arıcılığa büyük katkı sağlıyor. Bal ormanlarına arıların bal üretimini artırıcı bitki türleri dikiyoruz. Arıcılarla bu konuda toplantılar yapıyoruz. Kovan sahipleri kovanlarını bal ormanlarına yakın koyduğu için arılar buralardan istifade ediyor. Arılar buralardan daha kolay, yorulmadan ürün toplayarak bal yapabiliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: