Denktaş'a Bursa morali

BURSA (İHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Bursa gezisine çok sayıda program sığdırdı. Valilik ziyaretinin ardından Görükle'deki Uludağ Üniversitesi'ne giden Denktaş, Rektör Prof. Mustafa Yurtkuran'ı ziyaret etti. Öğle yemeğini burada yiyen Denktaş, daha sonra 28 Mart yerel seçiminin ardından göreve gelen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i ziyaret etti. Denktaş'ı Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na girişinde AK Parti Bursa Milletvekilleri Şevket Orhan ve Ertuğrul Yalçınbayır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin karşıladı. Belediye bandosu tarafından karşılanan Denktaş, Hikmet Şahin'e başarılar diledi.

Reklam
Reklam

Denktaş, konuşma yapmak için belediyeden 2 dakika mesafedeki Tayyare Kültür Merkezi'ne giderken, kendisini destekleyen vatandaşlar, "Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak', 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları attılar.

Denktaş, TKM'deki konferansın ardından Kent Müzesi'ni gezerek buradaki eserleri inceledi. Denktaş, müze çıkışında Kıbrıs gazileri ile hatıra fotoğraf çektirirken, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Daha sonra Çekirge Semti'ndeki Hakimevi'nde eşi Aydın Denktaş ile bir süre dinlenen Rauf Denktaş'ın burada doktorlar tarafından tansiyonu ölçüldü. Denktaş, ardından karayoluyla Yalova üzerinden İstanbul'a hareket etti.