Denktaş'a destek sürüyor

KOCAELİ (İHA) - İşçi Partisi (İP) öncülüğünde Türkiye'nin 10 ayrı bölgesinden bugün aynı anda başlatılan ve 3 Mart günü Ankara'da sona erecek olan "Dayan Denktaş, Uyan Türkiye" yürüyüşünün, İstanbul ayağında yürüyen yaklaşık 150 kadar İP'li, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a destek olmak için İP'nin İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Mersin, Diyarbakır, Kars, Samsun, Zonguldak ve Bursa olmak üzere bugün 10 ayrı ilden başlattığı "Dayan Denktaş, Uyan Türkiye" yürüyüşünün İstanbul ayağında yürüyen yaklaşık 150 kişi Gebze'ye ulaştı.

Reklam
Reklam

İstanbul Taksim'den 5 otobüs ile yola çıkan İP'liler, Gebze'nin girişinde araçlarından inerek Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün sonunda İP'liler, önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı'nı okudular.

CHP'lilerin de destek verdiği eylemde, basın açıklamasını yapan İP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Turan Ünlü, Denktaş'ın dayanması gerektiğini belirterek, "Milletimiz Denktaş'ın arkasında durmalı. Denktaş sadece dış devletlerle değil, Ankara'yla da mücadele ediyor. Denktaş'ın sırtına hançer saplandı. Denktaş'ı tüm Türkiye sahiplenmek zorundadır" dedi.
Basın açıklamasının ardından İP'liler, olaysız bir şekilde İzmit'e doğru yola çıkmak üzere tekrar otobüslere bindiler.