DEP'liler YSK kararını AİHM'e götürüyor

ANKARA (ANKA)- YSK'nın seçime giremeyecekleri yönünde karar verdiği eski DEP milletvekilleri, karara AİHM'de itiraz edeceklerini söyledi.

Orhan Doğan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, YSK'nın verdiği kararı "siyasi, devletin Kürt sorununa bakışının dışa vurumu" olarak değerlendirirken, "Yargı tümden siyasallaştı" dedi. Doğan, YSK kararlarına itiraz edilemediği ve iç hukuk yolları tükendiği için AİHM'e itiraz edeceklerini söyledi. Orhan Doğan, AİHM'e açacakları davadan "çok kısa süre içinde olumlu yanıt" alacaklarını düşündüklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

YSK'nın haklarında hüküm bulunduğu için seçimlere giremeyecekleri yönünde karar verdiğinin hatırlatılmasına Doğan, "hakkımızda kesinleşmiş bir hüküm yok. En son verilen karar da henüz Yargıtay aşamasından geçmedi. Dolayısıyla kararın hukuki dayanağı yok" dedi.

BİR SÜRE SİYASETE ARA VERECEĞİM

Orhan Doğan, YSK'nın aldığı karardan sonra "bir süre aktif siyasetten" çekileceğini belirterek, "Daha çok barış çalışmalarında yoğunlaşmayı düşünüyorum" dedi. "Barış çalışmalarında yoğunlaşmaktan" ne kastettiğinin sorulması üzerine de Doğan, "Biliyorsunuz Türkiye Barışını Arıyor Konferansı'nı düzenlemiştik 13-14 Ocak'ta, toplantının sonunda bir Barış Meclisi oluşturulması planlanmıştı. Daha etkin ve aktif olarak o tür çalışmalarda yer alacağım" dedi.