Deprem 2 köyde ağır tahribat yaptı

İZMİR (İHA) - İzmir'de önceki gece meydana gelen merkez üssü Seferihisar İlçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem, Urla'nın Gülbahçe Mahallesi Demircili ve Yağcılar köylerinde ağır tahribata neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, depremde Camialtı mevkiinde Ramazan Arslan'a ait ev kullanılmayacak hale gelirken, yakınındaki İsmet Karabulut'a ait evin bir bölümü yıkıldı. 3 ailenin yaşadığı merkezdeki 3 katlı binanın yıkılmak üzere olduğu belirtildi. Gülbahçe Mahallesi'nde hasar görmeyen konut ve işyerinin bulunmadığı bildirilirken, içinde 3 ailenin yaşadığı 3 katlı binada yıkılma tehlikesi olduğu öğrenildi. Mahalle sakinlerinin çaresizlik kaldığı kaydedilirken, vatandaşların yardım bekledikleri öğrenildi.
Yağcılar Köyü'nün de, Gülbahçe'den farklı olmadığı belirtildi. Yağcılar'da Nevruz Kırtıl ve Celal Alkan'a ait binaların tamamen çöktüğü, Hanife Erdoğan isimli vatandaşın evinin ise oturulmayacak durumda olduğu ifade edildi. 3 oğlu ve eşiyle birlikte yaşayan Hanife Erdoğan, bir oğlunun deprem gecesi kalp krizi geçirdiğini ve şoku henüz atlatamadığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kütüphaneye dönüştürülen Demircili Köyü Eski İlköğretim Okulu'nun da depremde önemli hasar gördüğü ve kullanılamayacak duruma geldiği bildirildi. Binanın her tarafından çatlaklar oluşurken, rafların devrildiği ve kitapların çevreye saçıldığı belirtildi.

Depremin en çarpıcı ve akıllara durgunluk getiren görüntüsü ise Demircili Koyu'nda gerçekleşti. Koyda, güney-kuzey yönünde çok sayıda yarık meydana geldi. Deniz çizgisinden karaya doğru, yaklaşık 30 metre uzunluğunda oluşan yarıklar, depremin şiddetini gözler önüne serdi.