Deprem bölgesinde sıcaklıklar düşecek

Depremle sarsılan Van’da, yarından sonra güzel hava, yerini yağışlara bırakacak. Çarşamba gününden sonra ise bölgede...

Depremle sarsılan Van’da, yarından sonra güzel hava, yerini yağışlara bırakacak. Çarşamba gününden sonra ise bölgede karla karışık yağmur bekleniyor. Uzmanlar, yağışın deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyeceğini ifade ediyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimleri ile zamanla batısının parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları, Marmara'nın Doğusu ile Kırklareli, Sinop, İnebolu ve Muğla çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Reklam
Reklam

DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR
Yarından itibaren deprem bölgesinde yağış bekleniyor. Perşembe günü Doğu Anadolu'nun Kuzey kesimlerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağmurla birlikte deprem bölgesinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Kar yağmasının da etkisi ile bazı köylere ulaşımın zorlaşabileceği belirtiliyor.
Van ve Erciş'te sıcaklıklar yarından itibaren 2 ile 4 derece arasında düşecek. Uzmanlar sıcaklıkların, normal seviyeye gelmesinin ise bir haftayı bulacağını öngörüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz