Deprem harabesi okul yıkım için bakanlık onayını bekliyor

Düzce’nin Beyköy beldesinde bulunan ve 1999 depremlerinde ağır hasar alan Beyköy İlköğretim Okulu binası, yıkım...

Düzce’nin Beyköy beldesinde bulunan ve 1999 depremlerinde ağır hasar alan Beyköy İlköğretim Okulu binası, yıkım için Bakanlık onayını bekliyor.
Depremler sonrasında ağır hasar alan okulun yanına TOKİ tarafından yapılan okulun faaliyete geçmesiyle birlikte boşaltılan eski okul, adeta deprem anıtı gibi ayakta duruyor. Okulun bir bölümü Beyköy beldesinde TOKİ tarafından yaptırılan toplu konut işçilerinin şantiyesi olarak kullanıldıktan sonra inşaatların bitmesinin ardından bina boşaltıldı. Kapıları ve pencereleri talan edilen okulun yıkılma tehlikesi bulunmasından dolayı, bakanlık tarafından Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü'nden rapor istendi.
Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan raporun, bakanlığa gönderildiği ve imza aşamasında olduğu öğrenildi. Bakanlık onayının ardından, 12 yıldır yıkılmayı bekleyen Beyköy İlköğretim Okulu yıkılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz