Deprem Için Afet Konteyneri Projesi

İZMİR (AA) - Bayraklı Belediyesi tarafından olası deprem sonrası kullanılmak üzere ilçedeki mahallelere Afet Konteyneri yerleştirilmeye başlandı.

İZMİR - Bayraklı Belediyesi tarafından olası deprem sonrası kullanılmak üzere ilçedeki mahallelere Afet Konteyneri yerleştirilmeye başlandı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Deprem Etüt Merkezi projesi kapsamında Tepekule Mahalle Muhtarlığı ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu noktaya yerleştirilen konteynerleri inceledi. Burada gazetecilere açıklama yapan Karabağ, deprem sonrasında kullanılabilecek malzemelerin içinde bulunduğu konteynerlerin deprem toplanma merkezleri, açık alanlar ve güvenli bölgelere yerleştirileceğini belirtti. İlçede düz bölgelerden başlamak üzere tüm mahallelere afet konteyneri yerleştirileceğini anlatan Karabağ, şöyle konuştu: "15 metreküp büyüklüğe sahip çelik konteyner içinde 63 kalem malzeme var. Bu malzemeler arasında jeneratörler, kırıcı matkaplar, kurtarma ip ve makarası, kesici ve delici el aletleri, yangın söndürme ekipmanları, battaniyeler, gaz maskesi, soğuk iklim çadırı, katlanabilir sedye ve ilk yardım çantası gibi temel yardım malzemeleri var. Muhtarlarımızın desteğiyle belirleyeceğimiz 10 kişilik 2 grup gönüllü vatandaşa bu malzemelerin kullanımı konusunda eğitim vereceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: