Deprem Ikaz Alarm Tatbikatı Yapıldı

Batman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde 'Sivil Savunma Günü' nedeniyle muhtemel bir yangın, deprem ve doğal...

Batman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde 'Sivil Savunma Günü' nedeniyle muhtemel bir yangın, deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda öğrencilere tecrübe kazandırmak amacıyla deprem ikaz alarm tatbikatı yapıldı.

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi ve Batman Belediyesi İtfaiyesi ekipleri Sivil Savunma Günü nedeniyle Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde 'Deprem İkaz Alarm Tatbikatı' düzenledi. Tatbikatı; Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ve resmi kurum müdürleri izledi.

Reklam
Reklam

Deprem ikaz alarm tatbikatı, eğitim uzmanı Hüseyin Yıldırım’ın bilgi sunumuyla başladı. Bilgi sunumunun ardından tatbikat başladı. Yakın bölgede meydana gelen deprem anı çalınan sirenle duyuruldu. Deprem anında öğrenciler sınıflarında 'çök kapan' pozisyonuna geçti. Deprem anı ile ilgili eğitim gören öğrenciler, okul idaresi ve öğretmenlerin yardımı ile okul binasından tahliyeleri gerçekleştirildi. Alt kattan başlayarak tahliye edilen öğrencilerin, açık alana güvenli bir şekilde ulaşmaları sağlandı.

Deprem anında kazan dairesinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve UMKE, okulda mahsur kalan öğrencileri, önlemler alındıktan sonra sedye ile dışarı çıkartarak 112 Acil ambulans ekibine teslim etti. Yaralılar, ambulanslarla açık alanda kurulan çadıra götürüldü. Okul binasının 2. katında mahsur kalan öğrenciler, yerde kurulan atlama yatağı vasıtasıyla güvenli bir şekilde atlamaları sağlanarak kurtarıldı. Okul binasının 3 katında mahsur kalan öğrenciler, itfaiye aracı merdivenine kurulan tünel yardımıyla kurtarıldılar. Gerçeği aratmayan tatbikat ile öğrencilere deprem bilinci ve deprem anında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Reklam
Reklam

Başarıyla tamamlanan Deprem İkaz Alarm Tatbikatı sonrası Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli ve Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, tatbikata katılan ekipleri kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: