Deprem Kayaköy’de Eski Yapıların Bazılarını Yıktı

Fethiye’de Pazar günü meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde her yıl binlerce turisttin ziyaret ettiği Kayaköy’deki...

Fethiye’de Pazar günü meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde her yıl binlerce turisttin ziyaret ettiği Kayaköy’deki tarihi eserlerde büyük hasar meydana getirdi.

Fethiye’de geçtiğimiz Pazar günü merkez üssü Kayaköy Koyu Ölüdeniz’de 20 kilometre açıkta 6.0 büyüklüğündeki deprem Rumlardan kalma evlerden birini yerle bir ederken, bazı evler ve iki kilisede oldukça hafif çatlaklar oluşturdu. Tarihi kiliselerde hafif çatlak meydana geldi.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Kayaköy’deki harabe evler 6.0 şiddetindeki depreme rağmen yine ayakta kaldılar. Evlerin kayalık alanda olmasının hasar görmesini önlediği belirtildi. Harabe evlerin arasındaki yola yıkılan enkazın üzerinden atlayarak geçen yerli ve yabancı turistler, 6.0 şiddetindeki depreme rağmen bu evlerin ayakta kalmasını hayretle karşıladıklarını söylediler.

Reklam
Reklam

Kayaköy’de büfe işletmeciliği yapan Aysun Ekiz isimli bir kadın, deprem anını anlatırken; “Sarsıntıyı hissedince yola kaçtık. Bir anda toz bulutu ile doldu. Koktuk ama yapacak bir şey yoktu. Kayaköy’deki harabe evlerden bir- iki tanesi yıkıldı” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: