Deprem nine iş başında!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Arama Kurtarma Eğitim ve Destekleme Derneği'nin 65 yaşındaki üyesi Necmiye Ata, ilerleyen yaşına rağmen afet ve deprem konusunda gösterdiği gayretle takdir topluyor.

BURSA (İHA) - Bursa'nın Mudanya ilçesinde 10 yıl önce gönüllü üyelerin iş birliğiyle kurulan Arama Kurtarma Eğitim ve Destekleme Derneği'nin en yaşlı üyesi Necmiye Ata, ekiple birlikte olaylara gitmesinin yanı sıra Mudanya sahillerinde atık toplayarak derneğe katkıda bulunuyor.

Mudanya Arama Kurtarma Eğitim ve Destekleme Derneği Başkanı Güray Şenmırzak, Necmiye Nine'nin en faal üyeleri olduğunu söyledi. Ata'nın ekibe örnek olduğunu dile getiren Şenmırzak, "Necmiye ninemiz 65 yaşında. Ekibimizin en yaşlı üyesi. Benden daha çok çalışıyor diyebilirim. Necmiye nine, sahilden atık şişeleri toplayıp satarak haftada 20 TL derneğimize bağış yapıyor. Gece kalkıyor şişe topluyor" dedi.

Reklam
Reklam

"İNSAN HAYATINI KURTARMAK ÇOK GÜZEL"

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden 1989 yılında emekli olduktan sonra çeşitli derneklerde görev aldığını anlatan Necmiye nine ise, insan hayatını kurtarmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "Ben yardımlaşmayı çok seviyorum. Sosyal Hizmetler'den emekliyim. Çalıştığım kurum da yardımlaşmayla ilgiliydi. Çeşitli derneklerde de görev yapıyorum. İnsan hayatını kurtarmak çok kutsal bir görev. Bu bana haz veriyor. Bütün hanımları böyle derneklere davet ediyorum. Onları da buralarda görmek istiyorum" diye konuştu.

Gemlik'te iskele meydanında kurulan afet stantlarını gezen vatandaşlar, ilerleyen yaşına rağmen sosyal faaliyetlerden geri durmayan Necmiye nineyi tebrik etti.