Deprem Simülatörü Ile Vatandaşa Uygulamalı Eğitim

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri 'Hayata Devam Türkiye Projesi' kapsamında Erzurum Havuzbaşı Meydanı'nda kurulan deprem...

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri 'Hayata Devam Türkiye Projesi' kapsamında Erzurum Havuzbaşı Meydanı'nda kurulan deprem simülatörü ile vatandaşlara depremde yapılması gerekenler konusunda uygulamalı eğitim verdi.

AKUT ve AK Sigorta işbirliğiyle başlatılan projeyle oluşturulan afet eğitim tırı, Erzurum’a geldi. Havuzbaşı Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, simülatörde 7,4 büyüklüğünde deprem tecrübesi yaşadı. 45 saniye süren deprem sırasında vatandaşlara, eşyaların sabitlendiği güvenli oda ile sabitlenmemiş eşyaların bulunduğu güvensiz oda arasındaki fark, uygulamalı gösterildi.

Reklam
Reklam

AKUT Eğitmeni Özden Canbaz, iki ay sürecek etkinlikte gittikleri bölgelerde insanlara deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında eğitimler vereceklerini söyledi. TIR’daki odalarda insanların, 1999’daki Marmara depremi anlarını yaşadıklarını ifade eden Canbaz, “Bir deprem simülatörümüz var. Simülatörümüzdeki güvenli ve güvenli olmayan odalarda 7,4 büyüklüğünde bir deprem anı canlandırılıyor. Ayrıca, çocuklara afet bilinçlendirme seminerleri düzenliyoruz.” dedi. Canbaz, bu yıl projenin dördüncüsünü uyguladıklarını, 3 yılda proje kapsamında 30 il, 150 ilçe ve 145 bin kilometre yol yapılarak 3 milyon insana ulaştıklarını ve bu sene ise hedeflerinin 22 il ve 22 ilçeye ulaşarak, 15 bin kilometre yol yapmak olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: