Deprem Sonrası Ertelenen Düğünler

Van'da meydana gelen iki büyük depremin ardından büyük yara alan gelinlik sektörü, düğün sezonunun açılmasıyla...

Van'da meydana gelen iki büyük depremin ardından büyük yara alan gelinlik sektörü, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte canlandı.

Van'da yaşanan iki yıkıcı depremin ardından kentte yaşanan ekonomik kriz yüzünden gelinlikçiler kötü günler yaşadı. Depremden sonra birçok meslektaşlarının dükkanlarına kilit vurduğunu söyleyen Özgür Ünal adlı esnaf, düğün sezonu ile birlikte piyasanın az da olsa canlandığını söyledi. Depremden sonra iptal edilen düğünlerin yeniden yapıldığını belirterek, "Depremden önce evlenecek olan çiftlere gelinlik kiraladık, ancak deprem olunca düğünler de ertelendi. Hal böyle olunca onlarca gelinlik iade edildi. Müşterilerin parasını iade ettik. Bu da eldeki nakit parayı tüketti. Bu nedenle bir çok arkadaşımız dükkanlarına kilit vurmak zorunda kaldı. Depremde ertelenen düğünler yeniden yapılmaya başladı. Bu da gelinlik sektörünün az da olsa yeniden canlanmasına neden olsu" dedi.

Reklam
Reklam

"FİYATLARI DÜŞÜRDÜK"

Fiyatları geçen yıla göre yüzde 25 oranında düşürdüklerini belirten Ünal, "Depremden sonra işlerimiz durma noktasına geldi. Bugünler de ise yavaş yavaş açılmaya başladı. Biz de fiyatları yüzde 25 oranında düşürdük. Depremden önce 500 ila bin 500 arasında olan gelinlik kiralama fiyatını bu yıl 300 ila bin 300 lira arasında yaptık. Düğün sahipleri satın almaktan çok kiralamayı tercih ediyorlar. Vatandaşlar bu dönemde biraz daha ekonomik davranıyorlar. Fiyatları düşürmemize rağmen eski talebi bulamıyoruz. Ama buna rağmen az da olsa esnafın yüzü gülmeye başladı" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: