Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Yalova Afet Koordinasyon Merkezi tarafından deprem tatbikatı düzenlendi.

YALOVA (İHA) -Marmara Depremi'nin 10'ncu yılı anma etkinlikleri kapsamında Yalova Afet Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmayacak görüntülere sahne oldu. K77, MAG-DER ve UMKE ekipleri ile Yalova Emniyet Müdürlüğü Yalova Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı tatbikat merkez üssü Gemlik olan 6.8'lik bir deprem senaryosu üzerine kuruldu. Senaryo gereği birçok binanın yıkıldığı Çınar Mahallesi'nde enkaz altındaki yüzlerce yaralıya ilk müdahale MAG-DER'den geldi.

Reklam
Reklam

Diğer arama kurtarma ekipleri gelene kadar yaralıların tespiti işlemini gerçekleştiren MAG-DER ekipleri küçük çaplı kurtarma işlemlerini ise kendi imkanlarıyla gerçekleştirdi. K77 ve UMKE ekiplerinin gelmesi ile arama kurtarma çalışmaları genişletildi. Bu arada bir enkazda çıkan yangına ise itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek alevleri söndürdü. Öte yandan Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise enkazlardan yağmacılık yapan bir hırsızı düzenledikleri operasyonla kıskıvrak yakaladı. Bir binanın

üzerinde mahsur kalan ve yaralı olduğu öğrenilen bir kadın ise başarıyla aşağıya indirildi. Bu esnada olayın daha gerçekçi olması adına depremzede vatandaşları canlandıran bir kız rolüne kendisini fazla kaptırınca arama kurtarma ekipleri ve polise zor anlar yaşattı.

Depremde enkaz altında kalan yaralılar başarıyla çıkartılırken durumu ağır olanlara ise enkaz altında UMKE ekipleri tarafından tıbbi müdahale yapıldı.

Yaklaşık 1 saat süren tatbikatı Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ve çok sayıda protokol mensubu da izledi.

Reklam
Reklam