Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Sinop ve Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nce düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalanların kurtarılması, gerçeğe yakın görüntülere sahne oldu.

Sinop ve Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nce düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalanların kurtarılması, gerçeğe yakın görüntülere sahne oldu.

Sinop Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce düzenlenen ve Samsun'dan ekibin de katıldığı arama kurtarma tatbikatında, senaryo gereği, depremin ardından yıkılan binanın enkazındaki yaralılar eğitilmiş 2 köpek tarafından bulundu. Ardından ekipler yaralıları bulundukları yerden çıkardı.

Tatbikata ilişkin açıklama yapan Sinop Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Sinop'ta olası depremlere karşı ne kadar hazırlıklı olduklarını yerinde görmek ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla zaman zaman tatbikatlar yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan tatbikatlarla olaylara daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmenin önemini vurguladıklarını açıklayan Ünal, "Senaryo gereği 3 kişinin deprem sonrası yıkılan enkazın altından çıkartılması için Samsun'dan getirilen eğitimli 2 köpekle arama yapıldı. Enkaz altında kalanları kısa sürede bulan eğitimli köpekler vatandaşlar tarafından alkışlandı. Arama kurtarma çalışmalarına yaklaşık 45 kişilik ekip katıldı" dedi.

Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: