Deprem tatbikatı komediye dönüştü

Erzurum'da, bugün Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürlüğü'nde yapılan deprem tatbikatı hem güldürdü, hem düşündürdü. Muhtemel bir depremde nasıl hareket edilmesi konusunda personele verilen eğitim sonrasında oluşturulan Sivil Savunma ekibinin tatbikatı tam bir komediye dönüştü.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Sivil Savunma Şube Müdürü Vedat Güngören'in yönettiği tatbikatta hem rol alan personel, hem de izleyiciler kahkahalara boğuldu. Şube binası bahçesinde yapılan deprem tatbikatında çatı üzerine yerleştirilen bir kaç tuğla parçası ve tahta yere bırakıldıktan sonra, ikinci kattan bir pencere aşağıya fırlatıldı.

Deprem tatbikatında, Sivil Savunma ekipleri yaralılara müdahale etmek yerine görev yemini etti. Yaralıların rol yaparken kendilerini tutamayarak kahkahalara boğulduğu deprem tatbikatında kullanılan yangın söndürücü tüpü de tutukluk yaptı. Temsili olarak birlik komutanının telsizden yaptığı konuşma, temsili gazetecilerin haber alma çalışmaları ve engellenmesi de izleyiciler arasında gülüşmelere sebep oldu.

Reklam
Reklam

Deprem tatbikatının son bölümünde binanın üçüncü katındaki yaralı iplerle aşağıya indirildi.

Anahtar Kelimeler: