Deprem Travmasını Kurslarla Üzerlerinden Attılar

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan depremzede engelliler, açılan kurslar sayesinde hem deprem travmasını üzerlerinden attı hem de hayata tutundu.

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan depremzede engelliler, açılan kurslar sayesinde hem deprem travmasını üzerlerinden attı hem de hayata tutundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Erciş Kaymakamlığı işbirliğinde, kentte meydana gelen depremlerin ardından kurulan Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, özellikle deprem travmasını atlatamayan ve toplumdan soyutlanan bedensel engelliler için umut ışığı oldu.

Merkez bünyesinde açılan okuma yazma, meslek edindirme ve çeşitli el sanatları kurslarına düzenli şekilde devam eden 50 engelli, hem yeni dostluklar kuruyor hem de özgüvenlerini geliştirerek sosyal hayata uyum sağlıyor.

Reklam
Reklam

Engeliler Derneği Erciş Şube Başkanı Hadi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardan bu yana derneklerine kayıtlı engellileri topluma kazandırmanın mücadelesini verdiklerini belirterek, açılan kurslarda eğitim alan engellilerin hayata bakış açılarının değiştiğini söyledi.

Engelli vatandaşları topluma kazandırmak için çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Kaya, kendilerine böyle bir desteği sunan yetkililere teşekkür etti.

Eğitmenlerden Özlem Güzelyıldız da hafta içi her gün engellilere el sanatları eğitimi verdiğini ve becerilerini geliştirme konusunda yardımcı olduğunu bildirerek, "Arkadaşlarımız kursta okuma yazma, havlu işleme, kasnaktan örtü yapma, vazo, levha, plaket, buzdolabı ve perde süsleri yapmayı öğreniyor. Engellilerimizin yaptığı el emeği, göz nuru bu eşyaları önümüzdeki aylarda sergilemeyi planlıyoruz" dedi.

Kursa katılan ortopedik engelli Ayşe Sarıgül ise yaklaşık 2 aydan bu yana kursa devam ettiğine değinerek, "Burada hem yeni arkadaşlar edindik hem de neler yapabileceğimizi öğrendik. Kursa başlamadan önce bu tür el sanatlarını yapabileceğimin hayalini bile kuramazken, şükürler olsun ki bu kurs sayesinde el becerim olduğunu farkına vardım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Engelliler olarak bir şeyler yapabildiğimizi insanlara göstermek istiyoruz" diyen Sarıgül, bedensel engellerinin bu tür çalışmalarda bulunmalarına engel olmadığını kaydetti.

Murat Kılıç da kursa katılmadan önce evlerinde boşa vakit geçirdiklerine ve kendilerini toplumdan soyutladıklarına işaret ederek, kendilerine bu imkanı tanıyan ilçe kaymakamı Barboros Baran ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyeye bağlı yaşam süren Meşruyi Durmaz ise kursa katılmadan önce okuma yazma bilmediğini ve kurs sayesinde hayatının değiştiğini ifade etti.

Muhabir: Emre Ilıkan - Ali Dağer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: