Deprem Ve Acil Durum Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan deprem ve acil durum tatbikatında gerçeğe yakın görüntüler ortaya çıktı.

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan deprem ve acil durum tatbikatında gerçeğe yakın görüntüler ortaya çıktı.

Erzurum ve Palandöken ilçesinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremin konu alındığı senaryoda, tatbikata katılan ekiplerin afet bölgesine intikali canlandırıldı.

Afet ve Acil Durum Merkezi tarafından senaryo gereği depremin bildirilmesi üzerine hareket geçen AFAD ekipleri, malzemelerini araçlara yüklemeye başladı.

Kent merkezinde oturan AFAD ekipleri servislerle birliğe getirilirken, telefonla acil durum bildirilmesinin ardından bazı personel ise özel araçlarıyla müdürlüğe geldi.

Reklam
Reklam

Ekiplerin tamamının toplanmasının ardından senaryo gereği depremde hasar gören yerleşim yerleri belirlenerek, ekipler arama kurtarma araçlarıyla bölgelere gönderildi. 20 ayrı bölgeye kısa sürede ulaşan ekipler daha sonra telsizle olay yerinden Afet ve Acil Durum Merkezi'ne ön bilgi verdi.

-"Ekiplerin birliğe ulaşma zamanı bizim çok önemli"-

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, tatbikat bilgisinin tamamen gizli tutulduğunu, tatbikatın yapılacağından sadece ilgili vali yardımcısının haberinin olduğunu söyledi.

Afet anında ekiplerin birliğe gelme sürelerinin acil durumlarda önem taşıdığını belirten Aktürk, şöyle konuştu:

"Senaryo gereği Erzurum ve Palandöken ilçesinde meydana gelen 5,1 şiddetindeki depremin konu alındığı tatbikatta ekipler, acil durumun bildirilmesinin ardından toplam 40 dakika içerisinde birlikte hazır hale geldi. Senaryo gereği 5 ilçede meydana gelen hasarlara 63 personelimiz, 9 ayrı bölgede meydana gelen olaya müdahale etti. Tatbikatta 13 ekip, 11 araç görev alırken, 2 kurtarma aracı ve 1 minibüs ile 14 personelde yedekte bekletildi."

Reklam
Reklam

Aktürk, tatbikat sayesinde ekiplerin eksiklerini görme imkanı bulduklarını ifade ederek, acil durumlarda ekiplerin toplanma hızını artırmak için telefon ağ sisteminin 4'e çıkartılacağını kaydetti.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: