Depremde ağır hasar gören Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yıkıldı

Van’da yaşanan depremlerin ardından ağır hasar gören binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Depremlerin ardından kullanılmaz...

Van’da yaşanan depremlerin ardından ağır hasar gören binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Depremlerin ardından kullanılmaz hale gelen Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yıkıldı. Van İl Sağlık Müdürü Orhan Çetinkaya, kendileri için bir insan hayatının her şeyden önemli olduğunu belirterek, ağır hasarlı olduğu için binada bulunan çok önemli cihazların dışındaki cihazları çıkarmadıklarını açıkladı.
Van’da meydana gelen 7.2 ve 5.6 şiddetindeki depremlerin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Kentin bir çok noktasında vatandaşların kışı rahat geçirmesi için konteyner kentlerin kurulması çalışmaları devam ederken, aynı zamanda hasarlı binalarında yıkım çalışmaları da sürüyor. Depremden ağır hasar gören Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, vatandaşların ve çalışanların bakışları arasında yıkıldı.
Van Valiliği tarafından yıkılan Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 7.2 şiddetindeki ilk depremin ardından sağlam raporu verilmişti. Birinci depremin ardından hasta alımına devam eden hastane, 5.6 şiddetindeki ikinci depremin ardından kullanılmaz hale geldi. Hasta alımının durdurulduğu hastanenin yapılan hasar tespit çalışmasında ağır hasarlı olduğu belirlenerek yıkılmasına karar verildi.
Hastanenin yıkılması yönünde karar alınmasının ardından Van Valiliği, yaptığı ihalenin ardından hastanenin yıkım çalışmasını başlattı. Yıkım çalışmalarından önce güvenlik güçleri hastanenin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alarak güvenlik şeridi oluşturdu. Ardından polis araçları ve ambulanslardan hastane içinde kimsenin kalmaması için anons yapıldı. Hastane içinde kimsenin kalmadığının belirlenmesinin ardından bina yıkıldı.
İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yıkımı öncesinde bazı önemli cihazlar, riskli olmasına rağmen görevlilerce binaya girilip kurtarıldı. Ancak diğer demirbaşlar binanın ağır hasarlı olması ve yıkılma tehlikesine karşı çıkartılamadı.
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Orhan Çetinkaya, binanın ağır hasarlı olduğu için içeri giremediklerini dile getirdi. İnsan hayatının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Dr. Çetinkaya, bu binaya kimseyi sokmak istemediklerinden boşaltmadıklarını, ancak buna rağmen personelin fedakârlık yaparak önemli olan bazı cihazları dışarı çıkardığını belirtti.
Sağlık ekipleri ve vatandaşların meraklı bakışları arasında yıkılan binanın bazı bölümlerinin kum şeklinde dökülmesi dikkat çekti. Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ardından Van merkezde bulunan eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık Müdürlüğü binalarının da en kısa sürede yıkılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz