Depremde arama kurtarma çalışmasına katılan madencinin kızı oldu

Deprem bölgesi Van'da 7 kişiyi enkaz altından sağ kurtaran 91 kişilik madenci ekibinde yer alan...

Deprem bölgesi Van'da 7 kişiyi enkaz altından sağ kurtaran 91 kişilik madenci ekibinde yer alan 5 yıllık maden işçisi Bayram Çiftçi (29), Erciş’te enkazda arama kurtarma çalışması yaparken baba oldu.
Madenci Çiftçi’nin eşi Hatice Çiftçi (29), Zonguldak'ta kız bebek dünyaya getirdi. Erciş'te kurtarma çalışmalarını sürdüren Bayram Çiftçi, ikinci kez baba olduğunu telefondan öğrendi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde, 5 yıldır çalışan Bayram Çiftçi, TTK'nın 500 kişilik Talihsiye (Kurtarma) İstasyonu'nda gönüllü olarak görev aldı. Çiftçi, eşinin 9 aylık hamile olmasına rağmen Van'a giderek kurtarma çalışmalarına katıldı.
Enkaz altından 7 kişiyi sağ kurtaran, 40 kişinin de cesedini çıkaran madenci ekibiyle deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarını sürdüren Çiftçi'nin eşi Hatice Çiftçi, sabaha karşı Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sezaryenle bir kız bebek ünyaya getirdi.

Reklam
Reklam

MÜJDEYİ BABASI TELEFONDA VERDİ
Deprem bölgesindeki madenciye müjdeyi, babası telefonda verdi. Kızının seslerini telefonda dinleyen Bayram Çiftçi, "Hiç düşünmeden gönüllü oldum. Benim görevim can kurtarmak. Eşimin doğumunun yakın olduğunu biliyordum ama diğer taraftan da göçük altında bekleyen insanlar vardı. Doğumda eşimin yanında olamadım. Ama burada 7 can kurtardık. Ben huzurluyum.” dedi.
Hastanede yatan Hatice Çiftçi ise bebeğine Tuğsem adını verdiğini ifade ederek, “Eşime müjdeyi babası verdi. Çok sevindi tabi. Kızımın sesini duydu. Bu da yeter.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz