Depremde yaralanan genç: Yardımlar Türkleri ve Kürtleri birleştirdi

Van'daki 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremden yaralı olarak kurtulan üniversite öğrencisi Neşet Kapar, yapılan yardımların Türk...

Van'daki 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremden yaralı olarak kurtulan üniversite öğrencisi Neşet Kapar, yapılan yardımların Türk ve Kürt halkının ayrılmaz bir bütün olduğunu gösterdiğini söyledi. Kapar, yardımların Türk ve Kürtleri birleştirdiğini ifade etti.
Bir hafta önce Van ve çevresinde meydana gelen deprem Türkiye’yi yasa boğdu. Enkaz altında şimdiye kadar ölenlerin sayısı 575’e çıkarken, yaralı olanların sayısı ise 3 bine yaklaştı. Depremden yaralı olarak kurtulan Cizreli üniversite öğrencisi Neşet Kapar, yaşadığı durumu acılar içinde anlattı.
Ailesi Şırnak’ın Cizre ilçesinde oturan Neşet Kapar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık birinci sınıfta okuduğunu söyledi. Okulu Erciş ilçesinde bulunan Kapar, orada 5 arkadaşıyla birlikte bir evde kaldığını ve deprem sırasında evde arkadaşlarıyla birlikte oturduklarını belirtti. İlk sallantı olduktan sonra dışarıya kaçtıklarını ifade eden Kapar, evin kapısına geldiğinde yukarıdan üzerine eşyaların düştüğünü ifade etti. Kapar, 2 arkadaşının enkaz altında kaldığını ve öldüğünü kaydetti.
Öğrenci Neşet Kapar, “Batıdaki ve doğudaki kardeşlerimiz Türk olsun Kürt olsun ülkede yaşayan insanlarımız yaptıkları bu yardımlarla Türkü ve Kürdü birleştirdi. Bu yardımlar çok güzel bir anlam ifade ediyor. Herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Neşet Kapar, deprem anını şöyle anlattı: " Ben ve bir arkadaşım deprem olduğunu anlayarak kaçmaya başladık. Merdivenlerden hepimiz apar topar kaçtık. Tam birinci kata geldik. Benimle birlikte üç arkadaşımın üzerine aniden yukarıdan gelen beton parçaları düştü. Yarım saat altında kaldık. Her yerimiz ezilmişti. Şoka girdik. Bazı insanlar gelip bizi oradan çıkartıp kurtardı. Daha sonra bizi hastaneye kaldırdılar. Diğer 4 arkadaşım ise enkaz altında kalmıştı. 2’sini çıkardılar diğer 2’si hayatlarını kaybetti. Onlar da Şırnaklı idi. Yüce Rabbim bizi ailemize bağışladı. Ben Van ve Erciş’teki bütün herkese geçmiş olsun diyorum. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara da şifalar versin.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kapar, tekrar üniversiteye dönmek için vatandaşların ve yetkililerin yardımını beklediğini söyledi. Maddi durumlarının olmadığını söyleyen gencin babası Ahmet Kapar ve anne Meryem Kapar, ise depremde ölenlere rahmet yaralananlara acil şifalar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz