Depremden korkan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi

Malatya’nın Darende ilçesinde gerçekleşen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, sarsıntının merkez üssü Çukurkaya köyünde bazı vatandaşlar...

Malatya’nın Darende ilçesinde gerçekleşen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, sarsıntının merkez üssü Çukurkaya köyünde bazı vatandaşlar tedirginlik nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.
Darende’nin Çukurkaya köyünde gerçekleşen 4.7’lik deprem korku ve paniğe neden oldu. Köyde bazı evlerde çatlaklar oluştu. Tedirginliğe kapılan köylülerden bazıları havanın soğuk olması nedeniyle araçlarında beklerken, bazıları da dışarıda ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Köy muhtarı cami hoparlöründen anons yaparak vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Çukurkaya köyü muhtarı Kadir Kayacı, depremde köy halkının büyük bir korku yaşadığını belirtti. Bu yüzden insanların evlerine girmeye korktuğunu dile getiren Kayacı, kendilerinin de ailece araçta kalmayı planladıklarını anlattı.
Vatandaşlardan Mehmet Kurnaz ailesinin, özellikle de çocukların deprem nedeniyle tedirgin olduğunu ifade etti. Şahin Karataş, herhangi bir can kaybı olmadığı için sevindiklerini, ancak evlere girmeye de korktuklarını anlattı. Ayşe Karataş deprem anında yaşadıkları paniği hala atamadıklarını, doktorların deprem sonrası sakinleştirici yapmasını beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz