Depreme Dayanıksız Çıkan Okul Yıkılıyor

Saruhanlı’da 29 yıldır eğitim hizmeti veren Yedi Eylül İlkokulu binası için, temelinde tespit edilen çürümeden...

Saruhanlı’da 29 yıldır eğitim hizmeti veren Yedi Eylül İlkokulu binası için, temelinde tespit edilen çürümeden dolayı yıkım kararı verildi.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 661 öğrencinin eğitim gördüğü iki binalı okulun temelinde çürüme tespit edildiğini belirtti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce 29 derslikli okul binasına yıkım kararı verildiğini dile getiren Tekin, bu okuldaki öğrencilerin Neval Yaralı Milli Egemenlik Okulunda eğitime devam edeceklerini kaydetti. Okulda tahliye sürecinin başladığını, tahliyenin ardından binaların yıkılıp yerine yeni bir okul yapılacağını ifade eden Tekin, şu açıklamalarda bulundu: “Binaların temelinde çürüme, beton ve demirlerin de korozyona uğradığı belirlendi. Bundan dolayı yıkım kararı çıktı. Bina boşaltılacak. Bu okuldaki öğrencilerimiz yeni okul yapılıncaya kadar Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulunda eğitim görecekler. Neval Yaralı’daki öğrenciler sabahtan öğlene, Yedi Eylül’ün öğrencileri ise öğlenden akşama kadar burada eğitim görecekler.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz