Depreme Dayanıkszı Olan İmam Hatip Binası Yıkılıp Yeniden İnşa Edilecek

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan İmam Hatip Lisesi binasının...

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan İmam Hatip Lisesi binasının yıkılıp yeniden inşa edileceğini söyledi.

2012-2013 eğitim öğretim sezonu başında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan okul binası önünde açıklama yapan Milletvekili İsmail Güneş, öğrencilerin 3 ayrı okulda eğitimlerini devam ettirdiklerini söyledi. 1968 yılında inşa edilen binanın ekonomik ömrünü tamamladığını ve deprem sirki taşıdığı için güçlendirme çalışmasından vazgeçildiğini de belirten Güneş, “İlimize yakışır yeni bir İmam Hatip Okulu binasını inşa edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Binanın 2010 yılında depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğini ve 2011 yılı sonunda güçlendirme çalışması için çalışma yapıldığını da belirten Güneş ''İmam Hatip Lisesi binası depreme dayanıkszı olduğu için yıkılıp yeniden inşa edilecek. Binanın yapım işini 2012 yılı yatırım programına aldırdık. Birkaç ay içerisinde ihale sürecini tamamlayıp inşaata başlayacağız. Modern bir bina inşa edilecek. Bilindiği üzere Kemal Öz Mahallesi'nde hayırseverlerin katkısıyla ikinci bir İmam Hatip Lisesi inşaatı sürüyor. İki binanın aynı dönemde tamamlanacağını düşünüyoruz. İhtiyaç olduğu halde yeni binalar inşa ederiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: