Depreme namaz sırasında yakalanan kız kardeşlerin tedavisi sürüyor

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depreme namaz kıldıkları sırada yakalanan Halime (21)...

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depreme namaz kıldıkları sırada yakalanan Halime (21) ve Zeynep Kaya (20) adlı kız kardeşler, Erciş’te ilk tedavilerinin ardından Batman’a getirildi. Üniversite eğitimi için gittikleri Erciş'te yakalandıkları depremde yaralanan Kaya kardeşler, hastanede tedavi altına alındı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nde okuyan Halime ve Zeynep Kaya adlı kardeşler depreme namaz kıldıkları sırada yakalandı. Kaldıkları 6 katlı binanın çökmesi sonucu saatlerce enkaz altında kalan kardeşler yaralı olarak kurtarıldı.
İlk olarak Erciş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya kardeşler, deprem sonrası Erciş’e giden aileleri tarafından Batman’a getirildi. Kaya kardeşlerin Batman'daki özel bir hastanedeki tedavileri sürüyor.
Yaşadığı depremi anlatan Zeynep Kaya, “Deprem olduğu zaman ben ve arkadaşlarım namaz kılıyorduk. Bulunduğumuz bina altı katlıydı, binanın tamamı çöktü. Ben enkaz altında 12 saat kaldım, kardeşim halime ise 4 saat enkaz altında kaldı. İkimiz de ağır yaralı olarak Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldık. Daha sonra ailemiz gelerek bizleri aldı, Batman’da özel bir hastaneye getirdi. Şu an tedavilerimiz sürüyor kardeşimin durumu iyi onu taburcu ettiler benim durumum ağır olduğu için hala tedavim sürüyor.” dedi.
Kızlarının başucundan ayrılmayan ve onları sürekli teselli eden baba Şükrü Kaya ise şunları söyledi: “Van depreminde hayatını kaybedenler Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa, geride kalanlara da sabır diliyorum. Gerçekten zor bir durum, benim iki kızım da Erciş’te okuyordu. Depremi duyduktan sonra ailece perişan olduk, kızlarımın durumu ne oldu bilmiyorduk ne yapacağımı nasıl onlara ulaşacağımı, öldüler mi yaralı mı hiç bilgi alamıyordum. Hemen Erciş’e hareket etim ve kızlarımı yaralı olarak hastanede buldum. Allaha şükürler olsun kızlarım yaşıyordu. Onları alarak Batman’a getirdim şu an ikisinin de tedavileri devam ediyor. Ailece çok mutluyuz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz