Depremin büyüklüğü 6.4 olarak düzeltildi

PEKİN (İHA) - Çin'de sabaha karşı meydana gelen depreme ilişkin bilgiler deprem araştırma uzmanları tarafından güncellendi. 6.0 olarak açıklanan depremin büyüklüğünün 6.4 olduğu kaydedildi.

Bu arada ilk belirlemelere göre olayda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 200'ün üzerinde kişinin ise yaralandığı ifade edildi.
Çin'in güneybatısında etkili olan deprem yerel saat ile 05.34 sıralarında meydana gelmiş, olayın hemen ardından yapılan açıklamada depremin aletsel büyüklüğü 6.0 olarak açıklanmıştı. Daha sonradan yapılan ayrıntılı incelemelerde depremin aletsel büyüklüğü 6.4 olarak düzeltildi. Özellikle Pe'er kentinde tahribata neden olduğu anlaşılan depremde ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 200'e yakın kişi ise yaralandı. Yetkililerin ifadelerine göre Yunnan bölgesinde yaşayan binlerce kişi, Laos ve Myanmar'a tahliye edildi. Öte yandan depremin sebep olduğu tahribatın telekomünikasyon sistemini de etkilediği ve bölge ile haberleşmede güçlük çekildiği gelen bilgiler arasında bulunuyor. Bölge hükümeti ilk etapta 2 bin çadırın olay yerine gönderildiğini dile getirirken, yaklaşık 120 bin kişinin bölgeden tahliye edilmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Çin'in yakın tarihte karşılaştığı en büyük ve en fazla tahribata neden olan deprem 1988 yılında kaydedilmişti. 7.6 büyüklüğündeki depremde 748 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 759 kişi de yaralanmıştı.