Depremin Gizli Kahramanları: Tüpraş Işçileri

KOCAELİ (AA) - YUNUS EMRE GÜNAYDIN - ŞAHİN OKTAY - Tüpraş'ta 17 Ağustos 1999'daki depremde çıkan yangın, işçilerin çabalarıyla felakete dönüşmeden kontrol altına alındı.

8 tank aynı anda yanıyordu. Bunları düşünmek dahi istemiyorum, bölgenin haritadan yok olması gibi bir şey olurdu herhalde. Ortaya çıkabilecek gaz ve zehirleme vakalarının düşünün, yan tarafımızda da amonyak tankları var. Orada bir sürü LPG şirketleri var ve onlarının tamamının dolum merkezleri var. Olayı böyle düşündüğünüzde bu bir kıyamet senaryosu gibi bir olay olurdu" ifadesini kullandı. Deprem esnasında olağanüstü şeyler yaşandığını anlatan Akduman, sözlerini şöyle tamamladı: "Sapanca pompasından desteklenen yangın sistemi var ve o hattın tamamı, koskoca borular, burgu halini almış. Deprem o hale getirecek kadar. Yani yangın sisteminiz, ayakta tutacak sisteminiz bir anda çöküyor. Afetin bütün teknolojik donanımınıza rağmen sizin kontrolümüzün dışında bazı gelişmelere sebebiyet verdiğini düşünün. Buna rağmen tanklarda çıkan yangın bir müddet sonra hem ülkeyi yönetenlerin girişimi hem de fabrika yönetiminin ve çalışanlarının o günkü insanüstü gayretiyle kontrol altına alındı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: