Depremlerden Zarar Gören Köyde Enkaz Kaldırma Çalışmaları Sürüyor

Kütahya Simav’da 17 Şubat 2010’daki 5,0, 19 Mayıs 2011’deki 5,9 ve 4 Mayıs 2012’deki 5,4’lük...

Kütahya Simav’da 17 Şubat 2010’daki 5,0, 19 Mayıs 2011’deki 5,9 ve 4 Mayıs 2012’deki 5,4’lük depremlerin ağır hasar verdiği Gökçeler köyündeki 201 konutun enkazını kaldırma çalışmalarına, Kütahya İl Özel İdaresi ekipleri tarafından başlandı.

Köy muhtarı İbrahim Payçu, Kütahya İl Özel İdaresi'nden gönderilen enkaz kaldırma ekibinin köydeki 201 konutun enkazını kaldırma çalışmalarını ücretsiz gerçekleştirdiğini kaydetti.

Depremin ilçede en fazla Gökçeler köyünde hasara yol açtığını ifade eden Payçu, "240 haneli köyümüzde 201 hane depremde ağır hasar gördü. Bunun yanında ahırları saymıyoruz. Vatandaş ağır hasarlı evinin veya ahırının bulunduğu yere yeniden konutunu inşa ettirmek istiyor. Ancak enkazları kaldıracak maddi gücü kalmadı. Biz de durumu depremlerden sonra köyümüze defalarca gelen Sayın Valimiz Kenan Çiftçi başta olmak üzere milletvekillerimize ve Kaymakamımıza gösterip anlattık. Bize enkaz kaldırma çalışmalarında yardımcı olacaklarına dair vaatlerde bulunmuşlardı. Tam umudumuzu kestiğimiz bir anda ekipleri karşımızda görünce hem şaşırdık hem de sevindik. Şimdi tek bir kuruş bile ödemeden vatandaşın ağır hasarlı konut veya ahırını yıkıp enkazını başka yere götürüyorlar ve yerini tertemiz bir şekilde konut sahibine teslim ediyorlar. Sayın Valimiz Kenan Çiftçi, Kütahya Milletvekillerimiz ve Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm köy halkı olarak duacıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Köy halkından Mehmet Sargın (60) ise, ”Kütahya’dan gelen Özel İdare ekipleri enkazımızı tek kuruş ödemeden kaldırdı, arsamızı bize tertemiz teslim etti. Bize yardımda bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: