Depremzede aile, Malatya'da sıcak yuvaya kavuştu

Van’ın Erciş ilçesindeki 7.2’lik depremde evsiz kalan, çadırda yaşamaya başlayan aileye Malatyalı işadamı sahip çıktı....

Van’ın Erciş ilçesindeki 7.2’lik depremde evsiz kalan, çadırda yaşamaya başlayan aileye Malatyalı işadamı sahip çıktı. Van’ın 7, Türkiye’nin 28’inci büyük yer sarsıntısı olarak kayda geçen depremin ardından depremzedelerin yardımına koşan Mobilyacı Tahsin Doğan, kış şartlarının yaşandığı şehirde evsiz kalan Murat Bellikli ve 5 kişilik ailesine evlerini açtı. Van’a giderek aileyi kendi aracıyla kente getiren işadamı, mağdur aileyi misafir ediyor. Mekke’den Medine’ye hicret eden muhacirlere, ensarın evlerini açmasına benzeyen girişim sonucu kendi kurdukları çadırdan kurtularak sıcak bir yuvaya kavuşan depremzede ailenin yüzü gülüyor.
Türkiye’ye örnek olan Tahsin Doğan, Van’daki deprem sonrası oluşan trajediyi haberlerden izleyince çok üzüldüğünü, sadece nakdi ve ayni yardım yapmayı yeterli görmeyerek Van’daki bir aileyi boş dairesine yerleştirmeyi düşündüğünü söyledi. Aracıyla Van’a gittiğini anlatan Doğan, “Orada önce akrabalarımız vasıtasıyla bir kardeş aile bulmaya çalıştık. Onlara ulaşamayınca kriz masasının yardımıyla Bellikli ailesine ulaştık. Hemen kurtarabildikleri eşyaları aracımıza yükleyerek Malatya’ya getirdik. 3 günden bu yana buradalar. Biz çok mutluyuz.” dedi.
Boş konutu olan herkesin bir depremzedeyi misafir etmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, "Kış mevsiminde insanlar çok zor şartlarda barınmaya çalışıyor. Soğuk havada ısınabilmek oldukça zor. İmkanı olan herkes oraya yardım etmeli. Türk insanının gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

BABASI VE KENDİSİ İÇİN İŞ İSTEDİ
Depremzede Murat Bellikli ise 7.2’lik sarsınsı sonrası kirada oturdukları bina ile herşeylerini kaybettiklerini, Tahsin Doğan’ın kendilerine el uzatmasına çok sevindiklerini söyledi. Sıcak bir yuvaya kavuştukları için kendilerini şanslı hissettiklerinin altını çizen Bellikli, Erciş’te birçok insanın halen soğuk hava şartlarında yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.
Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü öğrencisi Ceylan Bellikli de deprem anında yaşadıklarını anlattı. Sarsıntı sırasında annesiyle evde olduklarını belirten üniversite öğrencisi, "Deprem anında annemle birlikte evdeydik. İlk defa depremi bu şiddetiyle yaşadım. Büyük bir sarsıntı oldu. Tarifi zor. Sonra eşyalar üzerimize yıkılmaya başladı. Kapıyı açmaya çalıştık. Açılmadı. Sonra dua ettik açıldı. Sonra dışarı çıktığımızdaki manzara daha korkunçtu. Evler yerle bir olmuştu. Birkaç gün kendi yaptığımız çadırda kaldık. Sonra Allah kendisinden razı olsun Tahsin Doğan amca geldi.” şeklinde konuştu. Tahsin Doğan’a kendilerine evini açtığı için duacı olduklarını ifade eden Bellikli, yetkililerden babası ve kendisi için iş istedi.
Anne Meliha Bellikli ise çok acı çektiklerini belirtti. Depremin ardından başlarını sokacak bir yuvaları kalmadığını ifade eden anne, eşi ve çocuklarına çalışacak işe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz