Depremzede ailenin bebeğine mama yardımı

Vanlı depremzede aileye, yeni doğan bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı.

Vanlı depremzede aileye, yeni doğan bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı.

Van-daki depremin ardından Muğla-ya giderken annesi yolda sancılanıp otobüsten indiği için Kayseri-de dünyaya gelen Abdulselam bebeği, Kimse Yok Mu Derneği görevlileri ziyaret ederek, mama ve çocuk bezi yardımında bulundu.

Yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren baba İsmail Atakul, dernek görevlilerine teşekkür etti.

Atakul, 23 Ekim'deki depremde kendi yaptığı ve sadece 2 ay oturabildiği evinin yıkıldığını ve eşi ile kızının depremden kıl payı kurtulduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Yaşanan depremler sonrasında korktukları için geçen yıl Aralık ayında Van-dan ayrıldıklarını kaydeden Atakul, "Muğla-ya gitmek için yola çıkmıştık. Bindiğimiz otobüs Kayseri-den geçerken eşim araçta sancılandı. Bunun üzerine Bünyan-da otobüsten indik. Ambulansla önce Bünyan Devlet Hastanesi-ne oradan da Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi-ne gittik. Eşimin hayati tehlikesi vardı ama sağlıklı bir şekilde doğum yaptı. Abdulselam 6.5 aylık doğduğu için doktorlar yaşaması zor dediler. Ancak çok şükür çocuğum hayatta kaldı. Onu Kayseri Kocasinan ilçesi nüfusuna kayıt ettirdik" diye konuştu.

Kayseri-ye geldikleri günden beri Kimse Yok Mu Derneği-nin kendilerinin hep yanında olduğunu ifade eden anne Sıdıka Atakul da "Eşimle ben çok mücadele verdik. Zor günlerimizde hep yanımızda oldunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Her şeyimizi kaybettik ama artık bebeğimizle birlikte geleceğe umutla bakıyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: