Depremzede arkadaşları için 1 kamyon yardım topladılar

Marmara Üniversitesi öğrencilerinin depremde evi yıkılan bir arkadaşlarına yardım etmek için başlattıkları kampanya öğrencilerin yardım...

Marmara Üniversitesi öğrencilerinin depremde evi yıkılan bir arkadaşlarına yardım etmek için başlattıkları kampanya öğrencilerin yardım seferberliğine dönüştü. Van halkını yalnız bırakmayan öğrenciler topladıkları 1 kamyon yardım malzemesini afet bölgesine gönderdi. Üniversitenin Göztepe Kampüsü'nde toplanan giyecek, gıda, battaniye ve bebek bezinden oluşan yardım malzemeleri öğrenciler tarafından taşınarak kamyona yüklendi.
Van’da 7,2 şiddetindeki depremin ardından yardım kampanyası başlatan Marmara Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin Göztepe, Haydarpaşa ve Beykoz Kampüsleri'nde yardım stantları açtı. İlk başta depremde evi yıkılan bir Marmara Üniversitesi öğrencisine destek için başlatılan yardım kampanyası, öğrencilerin duyarlılığı ve hassasiyeti ile büyüdü. Yardım stantlarından yapılan çağrılarda Van'daki depreme duyarsız kalınmaması ve herkesin katkı sağlaması istendi. Çağrılara duyarsız kalmayan üniversite öğrencileri imkanları doğrultusunda yardımlarda bulundu. Bazı öğrenciler bölgede ihtiyaç duyulan malzemeleri satın alarak, bazılar da para yardımında bulunarak katkı sağladı. Toplanan nakit para ile kuru bakliyat, bebek maması ve bezi satın alan öğrenciler hazırladıkları paketleri üniversite kampüslerinde bir araya getirdi.
Depremin ardından yardım kampanyası başlattıklarını belirten Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Mehmet Akdemir, kampanyaya üniversitedeki bütün öğrencilerin imkanları ölçüsünde katıldığını söyledi. Para yardımı da yapıldığını ifade eden Akdemir, "Bizler insanlık adına oradaki acıyı paylaşıyoruz. Amacımız depremde evi yıkılan bir arkadaşımıza yardım etmekti. Ancak yardım topladığımızı duyan herkes yardıma koştu. Kampanyamız okul dışına taştı. Şimdi yaklaşık 200 koli yardım topladık. İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için kampanyayı genişlettik. İnşallah yardımlar gerçek sahiplerine ulaşır. Tek kaygımız yardımların ihtiyacı olan kimselere ulaşmamasıdır. Topladığımız malzemeleri kamyonla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Elimizden geldiği kadarıyla destek olacağız." dedi.
Okul Önceliği Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Öznur Akıncı da, başta sadece depremzede olan sınıf arkadaşlarına yardım etmek için yola çıktıklarını söyleyerek, "Sınıf arkadaşımız depremzede olduğu için önce arkadaşımıza yardım etmek için yola çıktık. Ancak Türk halkının çok duygusal ve yardımsever olması nedeniyle yardım çok büyüdü. Herkes yeni malzemeler verdi. Yaklaşık 200 kolilik yardım topladık. Türk halkına ve yardıma öncülük eden hocalarımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
Öğrenciler tarafından hazırlanan yardım paketlerinin üniversite yönetiminin aracılığıyla Van’a ulaştırılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz