Depremzede Büşra, sunduğu keman resitaliyle duygulandırdı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Vanlı depremzede öğrenci sunduğu keman resitali ile duygu dolu anlar yaşattı. ...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Vanlı depremzede öğrenci sunduğu keman resitali ile duygu dolu anlar yaşattı.
Van depreminde evleri yıkılan ve Manavgat'a yerleşen depremzede öğrenci Büşra Duran, Resitalim Müzik Eğitim ve Kültür Merkezi karne gününde keman resitali sundu. Deprem sonrası Manavgat'a yerleştiklerini belirten Büşra Duran, Şelale Lisesi son sınıfta okuduğunu söyledi. 5 yıldır keman çaldığını belirten Duran, idealinin İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı kazanmak olduğunu ifade etti. Depremde yitirdikleri akrabalarının acısını ve deprem korkusunu Manavgat'a yerleştikleri evlerinde keman çalarak yenmeye çalıştığını belirten Duran, Manavgat'a ve okuluna çok kısa sürede alıştığını kaydetti. Duran, "Hedefim dünyaca ünlü kemanist olmak. Keman çalmayı çok seviyorum." diye konuştu.
Resitalim Müzik Eğitimi ve Kültür Merkezi Müdürü Dilber Gözübüyük, Vanlı öğrenci Büşra Duran'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve kendisine müzik eğitimi konusunda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz