Depremzede öğrenci, eğitimine Beypazarı'nda devam ediyor

Van'da depremlerin ardından mağdurlara yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerin mağdur olmaması için yürütülen çalışmalar...

Van'da depremlerin ardından mağdurlara yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerin mağdur olmaması için yürütülen çalışmalar kapsamında Ankara'ya gelen Mustafa Ömer Benlice adlı depremzede öğrenci, eğitimine Beypazarı ilçesinde devam edecek. Van'da öğretmenlik yapan bir ailenin çocuğu olan Benlice, Beypazarı'nda misafir öğrenci olarak eğitime başladı.
Ailesinin Van'da olduğunu belirten Benlice, kendisinin şu an akrabalarının yanında kaldığını ifade etti. Depreme evlerinde yakalandıklarını ve artçı depremler sonunda geceyi piknik çadırında geçirdiklerini ifade eden Benlice, Van'ı ve arkadaşlarını çok özlediğini kaydetti.
Beypazarı'nda eğitime devam ettiği Kemal Milaslı İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çok sevilen Mustafa Ömer Benlice, okul yönetimi, arkadaşları ve öğretmenlerinin kendisine ilk günden beri çok yardımcı olduklarını söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temur da Beypazarı'nda devlete ait ve özel yatılı yurtların olduğunu hatırlatarak, hepsinde de Van'dan gelecek depremzede öğrencileri büyük bir mutlulukla misafir edeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz