Depremzede öğrenciler acılarını sirk gösterisiyle unuttu

Van’dan eğitimlerini sürdürmek için Kocaeli’ye gelen depremzede öğrencilerden bazıları, Paris Sirki’ni izledi. Öğrenciler, 2 saat...

Van’dan eğitimlerini sürdürmek için Kocaeli’ye gelen depremzede öğrencilerden bazıları, Paris Sirki’ni izledi. Öğrenciler, 2 saat süren sirk gösterisini izlerken büyük heyecan yaşadı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 120 ilköğretim öğrencisini, Paris Sirki’ne götürdü. Sirke giden öğrencilerin çoğunluğunu Van’dan Kocaeli’ye gelen depremzede öğrenciler oluşturdu. Öğrenciler, 2 saat süren sirkteki gösterileri uzun süre alkışladı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mehmet Gölükçü, İzmit’te öğrenim gören ve maddi durumları iyi olmayan 9 ilköğretim okulundan 120 öğrencinin Paris Sirki’ni izlemelerini sağladıklarını söyledi. Bu öğrencilerin çoğunluğunu Van’dan eğitimlerini sürdürmek için Kocaeli’ye gelen depremzede çocukların oluşturduğunu belirten Gölükçü, “Amacımız onların yaşadıkları acıları bir nebze unutmalarını sağlamak, morallerini yükseltmek. Bundan da başarılı olduğumuza inanıyoruz.” dedi.
Gölükçü, kişi başına 15 lira olan sirk gösterisini öğrencilerin ücretsiz izlemeleri için sponsorların aracı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz