Depremzede Öğrenciler Karnelerini Şarköy’de Aldı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine 2011 yılının aralık ayında yerleştirilen Vanlı depremzedelerin okula giden çocukları karnelerini aldı.2011-2012...

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine 2011 yılının aralık ayında yerleştirilen Vanlı depremzedelerin okula giden çocukları karnelerini aldı.

2011-2012 Eğitim-Öğretim döneminin sona ermesiyle ilgili Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başarılı olan öğrenciler için, başarı belgesi töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Zekeriya Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı katıldı.

Başarı belgesi ve karne dağıtım törenin ardından, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney’in yanına ellerinde başarı belgeleri ve karneleri ile gelen Vanlı depremzede öğrenciler sevinçlerini paylaştılar.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin karnelerini tek tek inceleyen Kaymakam Zekeriya başarılı olan öğrencileri kutlarken, karneleri orta durumda olan öğrencilere daha çok çalışmalarını söyledi. Kaymakam Zekeriya Güney, “İlçemize Van’dan 116 depremzede vatandaşımız geldi. Kendilerini öğretmenevine yerleştirdik. Gelen depremzedeler içinde 70’i okul çağında bulunuyorlardı. Öğretmenevine yakın olması nedeniyle Cumhuriyet İlköğretim Okuluna ilköğretime giden çocukları yerleştirdik. Daha sonra 10 öğrencimiz aileleriyle birlikte memleketlerine geri döndü. Van’dan gelen öğrencilerimiz buradaki arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle iyi bir uyum dönemi geçirdi, karnelerinden bu görünüyor” dedi.

Van’daki arkadaşlarını özlediğini söyleyen Yakup Yılmaz, “Karnende notlarım pekiyi, 3.sınıfa geçtim. Buradan ayrıldığımda buradaki arkadaşlarımı özleyeceğim, öğretmenlerimi özleyeceğim. Van’a döndükten sonra onlara mektup yazacağım” dedi. Kaymakam’ın eşi Ayşe Güney’de öğrencileri tebrik etti, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: