Depremzede öğrencilere burs müjdesi

Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) de Van’daki depreme kayıtsız kalmadı. Dernek, Van ve Erciş çevresinde ailesi...

Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) de Van’daki depreme kayıtsız kalmadı. Dernek, Van ve Erciş çevresinde ailesi depremden zarar gören bin öğrenciye, bir yıl süre ile burs verecek. Bunun yanında maddi imkânı zayıf öğrencilerin yararlanacağı 3 adet okuma salonu ve barınmaları için 1 adet öğrenci yurdunun yaptırılması da hedefleniyor.
YÖNETDER, ‘Van için kardeşlik için el ele’ kampanyasını başlattı. YÖNETDER Genel Başkanı, Bayındırlık Eski Müsteşarı Önder Kıraç, 23 Ekim günü tüm Türkiye’nin derin acılar ile sarsıldığını söyledi.
YÖNETDER olarak acıları hafifletebilmek için bir kampanya başlattıklarını kaydeden Kıraç, bu kapsamda ortaöğretim çağındaki öğrencilere burs vermeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.
Bir yıl süreyle bin öğrenciye her ay 150 TL burs verileceğini belirten Kıraç, “Belki bu sayı ileride de bini de aşacak.” dedi.
Kıraç, kampanya için banka hesap numaraları oluşturarak, dernek üyelerinin bağışta bulunmalarının sağlandığını aktardı. Burs verilecek öğrenciler için bölgedeki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapıldığını söyleyen Kıraç, “Geleceğin yöneticileri olan bu öğrencilerimize şimdiden bir nebze olsun el vererek onların acılarını paylaşmak, sıkıntılı günlerinde can yoldaşı olmak için bu kampanyayı başlattık.” diye konuştu.
Bir yurt yapımı için de ayrıca çalışma başlattıklarını söyleyen Kıraç, “Hedefimiz bir öğrenci yurdu ve 3 okuma salonunu da tamamlamak.” diye konuştu. Kıraç, kampanyanın üniversite öğrencilerini de içine alacak şekilde genişletilebileceğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz