Depremzede öğrencilere yatılı okullara yerleşme imkanı

Van’daki depremden etkilenen SBS’ye girecek 8. sınıf öğrencileri ile üniversite sınavlarına girecek 12. sınıf öğrencileri...

Van’daki depremden etkilenen SBS’ye girecek 8. sınıf öğrencileri ile üniversite sınavlarına girecek 12. sınıf öğrencileri diğer illerdeki pansiyonlu okullara yatılı olarak yerleştirilebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in talimatıyla, Van Merkez ve Erciş ilçesinde meydana gelen depremlerden etkilenen ve Seviye Belirleme Sınavı'na girecek ilköğretim 8 inci sınıf öğrencileri, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavları'na girecek ortaöğretim 12 inci sınıf öğrencileri, 2684 Sayılı Kanunu'nun 5'inci maddesine göre korunmaya muhtaç duruma düşmüş öğrenciler ile pansiyonu kullanılamayacak derecede hasarlı yatılı öğrencilerin durumları dikkate alınarak, bu öğrencilerimizin diğer illerdeki pansiyonlu okullara yatılı olarak yerleştirilmeleri yapılacaktır.” denildi.
Açıklamaya göre, yerleştirme işlemleri için öğrenci veya velilerinin, bulundukları yere en yakın okul, ilçe milli eğitim veya il milli eğitim müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.
Müracaat edilen okul veya kurum müdürlüğü tarafından, müracaatlar e-okul sistemi üzerinden elektronik ortamda alınacak. Başvuru belgesinin bir çıktısı onaylanarak öğrenci velisine verilecek, bir çıktısı da velinin imzası alınarak muhafaza edilecek.
Öğrencinin öğrenim gördüğü okul türü, alan, dal dikkate alınarak üç il tercih edebilecek.
Müracaatlar, Van İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından incelenecek. Uygun bulunanlar, yerleştirme yapılmak üzere elektronik ortamda onaylanacak. Müracaatları onaylananların, pansiyonlu okullara yerleştirilmesi işlemi Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından elektronik ortamda yapılacak.
Yerleştirilen öğrencilerin listeleri okul müdürlüklerince e-okul sisteminden alınarak nakil işlemleri gerçekleştirilecek. Parasız yatılılık imkânlarından yararlanacak öğrencilerin tespiti ve başvuru yapmaları, Van İl Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde yürütülecek. Parasız yatılılık imkânlarından yararlanamayacak paralı yatılı öğrencilerin iaşe-ibate masrafları yerleştirildiği ilin valiliğince karşılanacak.
Puan şartından dolayı nakil işlemi gerçekleştirilemeyip misafir öğrenci olarak öğrenim gören 12’nci sınıf öğrencileri de durumlarına göre paralı veya parasız yatılı olarak pansiyonlara yerleştirilecek.
Diğer illerdeki okullara yerleştirilen öğrencilerin okullarına ulaşımları Van Valiliğince koordine edilecek.
Öğrencilerin, yerleştirildikleri illerde teslim alınması, pansiyonlara yerleştirilmesi, yarıyıl ve yaz tatillerinde ailelerinin bulunduğu yerlere gidiş ve gelişleri yerleştirildikleri ilin valiliğince sağlanacak.
Öte yandan açıklamada, “Bunun yanı sıra, Van ili genelinde depremlerden etkilenen nakli gerçekleştirilen öğrenciler de dâhil olmak üzere, nakli yapılan tüm öğrenciler ile eğitim ve öğretimlerine Van ilinde devam edecek öğrencilerin eksik kalan konularının telafi edilmesi amacıyla; Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 37’nci maddesi çerçevesinde okul müdürlüklerince yetiştirme programları düzenlenecek, ayrıca ilgili okul/kurumlarca sınavlara hazırlık kursları açılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz