Depremzedeler, çalışabilecekleri iş istiyor

Çankırı Esnaf Sanayici ve İşadamı Derneği(ÇESİAD) deprem nedeniyle Çankırı’ya yerleştirilen 30 Vanlı depremzede aileye 75...

Çankırı Esnaf Sanayici ve İşadamı Derneği(ÇESİAD) deprem nedeniyle Çankırı’ya yerleştirilen 30 Vanlı depremzede aileye 75 TL tutarında alışveriş çeki hediye etti. Depremzedeler ise yardım değil, çalışabilecekleri iş istediklerini dile getirdi.
Çankırı’da TOKİ’nin yapmış olduğu evlere yerleştirilen Vanlı depremzedelerin evlerini kapı kapı gezen hayırsever iş adamları, her gittikleri evde sevinçle karşılandı. Van’da gelmeden önce yaptıkları işleri burada da yapmak istediklerini belirten depremzede vatandaşlar, kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
Çankırı Belediyesi'nin daha önceden restorasyon çalışmasını tamamladığı Karataş Hamamı'nı işletmek istediklerini ifade eden depremzedeler, “Biz devletin yardımlarını alacak kadar fakir durumda değiliz. Devletimiz bizden daha kötü durumda olan kardeşlerimize yardım edebilir. Biz yardım değil çalışabileceğimiz işler istiyoruz.” dedi.
ÇESİAD Başkan Yardımcısı Mahmut Uzunkaya ise meslek sahibi olan depremzedelere iş konusunda yardımcı olacaklarını, aileleri meslek gruplarına göre ayırarak ihtiyaç olan yerlere göndereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz