Depremzedeler, günler sonrası sıcak bir ortamda uyuma fırsatı buldu

Van'da meydana gelen depremin ardından zorlaşan hayat şartları sebebiyle Kayseri'ye gelen 120 depremzede, çeşitli misafirhanelere...

Van'da meydana gelen depremin ardından zorlaşan hayat şartları sebebiyle Kayseri'ye gelen 120 depremzede, çeşitli misafirhanelere yerleştirilerek kendilerine sıcak ve konforlu bir ortam sağlandı. Günler sonrasında sıcak bir ortamda uyuma fırsatı bulan depremzedeler, Kayseri’ye teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kayseri'de kalacakları süre boyunca her türlü ihtiyaçları karşılanacak olan depremzedeler, kendilerine sağlanan imkanlar için Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yetkililere teşekkür ettiler. Kayseri'de çok güzel bir şekilde karşılandıklarını ifade eden depremzede Engin Ölmez, "Bize Kayseri'de çok misafirperver davrandılar. Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Çok memnun kaldık. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.
Van'da hayat şartlarının çok zorlaştığına dikkat çeken Ölmez, "Annem ve babam Van'da kaldılar ama burada bizim için hazırlanan misafirhane çok güzel, annem ve babamın da buraya gelmesi lazım." ifadelerini kullandı.
Kayseri'de olmaktan çok memnun olduklarını belirten bir başka depremzede Hülya Ölmez ise "Van'da çadırımız bile yoktu. Kendi imkanlarımızla yaptığımız çadırlarda kalıyorduk. Çocuklarımız soğuktan hep hastalandı. Şimdi burada sıcak bir ortamda olacağız. Çocuklarımız da okula gidebilecek." diye konuştu.
Mehmet Özdemir de deprem sırasında yaşadıklarını anlatarak, "Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Bize çok yardımcı oldular." diye konuştu.
Depreme, ders çalışırken yakalanan öğrenciler ise deprem anında yaşadıkları korkuyu anlatarak, yetkililere, kendilerine sağladıkları imkanlar için teşekkür ettiler.
Misafirhanelere yerleştirilerek çeşitli ihtiyaçları karşılanan depremzedeler, ayrıca, doktor kontrolünden de geçirilerek hasta olanların tedavisi yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz