Depremzedeler Plaketle Uğurlandı

Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla Şanlıurfa'da ağırlanan depremzedelere yönelik Kimse Yok Mu Derneği tarafından veda...

Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla Şanlıurfa'da ağırlanan depremzedelere yönelik Kimse Yok Mu Derneği tarafından veda yemeği ve depremzedelere yardım eden hayırseverlere yönelik ödül töreni düzenlendi. Veda yemeği ve ödül törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile depremzedeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk olarak depremle ilgili slayt gösteri sunuldu.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, depremzedelere kucak açan Kimse Yok Mu Derneği ve Şanlıurfa halkına teşekkür ederek şöyle konuştu: "Bu felaket bize bütün Türkiye olarak kardeşliğin ne olduğunu gösterdi. Etle tırnak gibi beraber olduğumuzu gösterdi. Çok büyük acılar yaşadık beraber ama millet olarak bu yaraları sarmasını bildik. Güle güle gidin bu düşüncelerle yolunuz açık olsun diyorum. Bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum ve Kimse Yok Mu Derneğini tebrik ediyorum."

Öte yandan depremzedeler adına konuşan Yusuf Aslan ise, gönüllüler tarafından kendilerine tahsis edilen evlerde yedi ay boyunca ağırlandıklarını belirterek şunları söyledi: "Böyle bir gece bize veda gecesi gibi oldu. Gözümüz arkada kalmadan ailemizi buraya teslim ederek biz Van'da çalışmaya devam ettik. Emeği geçen Kimse Yok Mu gönüllülerine ve sayın valimize teşekkür ediyorum. İlk günden bu yana sürekli yanımızdaydılar. Sayın valimiz Van'a ilk gelen kurtarma ekibinde olmuştur. Kimse Yok Mu Derneği de ikinci gününde Erciş'te oldu. Herkese teşekkür ediyoruz."

Reklam
Reklam

Gecenin sonunda depremzedelere geldiği günden bu yana maddi manevi desteğini esirgemeyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve diğer hayırseverlere plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: